Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek | Helyi

2012. Február 07. 08:00, kedd |

Színvonalas szereplés a szépen szólók szemléjén

Január végén rendezték meg Bonyhádon a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny Tolna megyei döntőjét, ahol az APOK Belvárosi Általános Iskolát három tanuló képviselte.

2012. Február 06. 22:30, hétfő |

Több évszázados hagyományoknak megfelelően ünnepeltek

A kaposszekcsői katolikus templomban megtartott február 5-i szentmise elején Szabó Oszkár plébános megszentelte a hívek által hozott gyertyákat, a végén pedig Balázs-áldást osztott.

2012. Február 06. 21:00, hétfő |

Több mint háromezer közfoglalkoztatott Tolnában

3.300-an vesznek részt a Tolna megyében 1,8 milliárd forintos támogatással február elején indult közfoglalkoztatási programokban - mondta hétfőn a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

2012. Február 06. 12:30, hétfő |

Több baleset történt Tolna és Baranya csúszós útjain

Az elmúlt napok havas időjárása miatt bekövetkezett balesetekről számolnak be a megyei rendőr-főkapitányságok. Az M6-os, a 6-os út, Szekszárd és a Szalatnak-Kárász útvonal voltak a helyszínek.

2012. Február 05. 16:00, vasárnap |

Tóth Bence 210 cm-es junior megyei csúcsot ugrott

Nyílt fedett pályás felkészülési versenyt rendezett február 3-án az Atlétikai Club Bonyhád. A DOVASE három atlétáját indította a megmérettetésen, amely a magasugró Tóth Bence jóvoltából új megyei csúcsot hozott.

2012. Február 05. 13:00, vasárnap |

Megmutatta havas arcát a Dél-Dunántúl

Habár az Útinform ma déli közlése szerint nem kötelező a hólánc használata a főutakon, tegnap azért alakultak ki kemény közlekedési helyzetek a régióban. Ezekből mutatunk be néhányat az MTI hírképei alapján.

2012. Február 05. 09:00, vasárnap |

Országos matekverseny iskolai fordulója Újdombóváron

Közel száz diák vett részt a Kalmár László Országos Matematika Versenynek a József Attila ÁMK-ban megrendezett iskolai fordulóján. A 2-8. osztályos gyerekek egy órán keresztül dolgozhattak az öt feladaton.

2012. Február 04. 21:00, szombat |

Természet- és gyógynövényismeret Erdélyországban

A Dombóvári Városszépítők gyógynövény-ismereti körének e havi rendezvényén a Pécsi Tudományegyetem orvosi karának egyik speciális tanszékén oktató ifjú kutató, Dr. Papp Nóra egyetemi docens volt a vendégelőadó.

2012. Február 04. 16:30, szombat |

Elhunyt dr. Magda Tamás, Dombóvár díszpolgára

Nemrég kaptuk a hírt, hogy életének hetvenhatodik évében elhunyt dr. Magda Tamás tüdőbelgyógyász főorvos, a Pro Oppido Dombóvár díszpolgári cím viselője, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjének tulajdonosa.

2012. Február 04. 09:30, szombat |

Elfogták a Molotov-koktél elhelyezésével gyanúsított férfit

A rendőrök forró nyomot követve még csütörtökön őrizetbe vették azt a dombóvári férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szerdán este Molotov-koktélt tett egy helyi önkormányzati képviselő gépjárműve mellé.

2012. Február 03. 15:00, péntek |

Új reményt adhat a devizahiteleseknek Lázár János csatája

Hódmezővásárhely képviselő-testülete arról tárgyal, milyen lépéseket tesznek az önkormányzat által kibocsátott és az Erste Bank által lejegyzett svájci frank alapú kötvény ügyében.

2012. Február 03. 11:00, péntek |

Rendkívüli hideg, erős havazás: mit tegyünk és mit ne?

Az erős téli lehűlés, az intenzív havazás időben jelezhető, ezért megfelelő előrelátással fel is lehet rá készülni. Mihez érdemes tartani magunkat, hogy ilyenkor elkerüljük a baleseteket és a tragédiákat?