Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2020. Július 29. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

104 gyorshajtó néhány óra alatt Tolna megyében

104 gyorshajtó néhány óra alatt Tolna megyében

Tolna megye útjain július utolsó hétvégéjén tartottak fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést az egyenruhások.

Az országos rendőrfőkapitány a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme érdekében az ország több megyéjében, így Tolnában is fokozott ellenőrzést rendelt el a nyár végéig.

A megye teljes területén, különösen a balesetek szempontjából kockázatosnak tűnő főútvonalakon – 6-os-, 65-ös-, 61-es, 63-as főút – szerveztek fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést. A rendőrök ezúttal elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem tartották be a sebességhatárokat. Az ellenőrzésekre azért volt szükség, mert a megyében a sérüléses balesetek több mint fele a sebességtúllépés miatt következik be. Az egyenruhások a megyében néhány óra alatt 104 felvételt készítettek azokról, akik a megengedettnél gyorsabban közlekedtek. 53 olyan sofőr volt, aki jelentősen túllépte a sebességhatárokat. Akadt olyan járművezető is, aki a megengedett 90 km/h-s sebességhatár helyett 159 km/h-val vagy az 50 km/h-s sebességhatár helyett 106 km/h-val vagy 94 km/h-val közlekedett.

A további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a jövőben is számíthatnak nagyobb létszámú rendőri jelenlétre Tolna megye útjain.

Kérünk mindenkit a közlekedési szabályok maradéktalan betartására, hogy a balesetek elkerülhetőek legyenek, figyeljünk egymásra,

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:22, hétfő | Helyi

Sorra szegte a szabályokat egy 45 éves dombóvári sofőr Kaposváron

Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett június 10-én délután Kaposvár belvárosában. A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé.

2024. Június 14. 09:07, péntek | Helyi

Változik a dombóvári gyermekorvosok rendelési ideje a nyári szünetben

Tájékoztatás a dombóvári gyermekorvosok rendelési idejéről 2024. június 17-től szeptember 10-ig.

2024. Június 14. 09:03, péntek | Helyi

Több baleset is történt Tolnában az esős időben

A napokban több olyan baleset is történt Tolnában, ahol a sofőr az esős időben nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet.

2024. Június 12. 14:13, szerda | Helyi

Újabb elismerés a dombóvári Rozsusa-Bau Kft-nek

Dávid Roland, a Rozsusa-Bau Kft. ügyvezetője nyilatkozott az idei év történéseiről: