Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 28. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

2013 elején érkezik a Haswell

2013 elején érkezik a Haswell

A következő év első felében válnak elérhetővé azok a laptopok és asztali gépek, amelyekben az új generációs Intel Core processzor, a Haswell fog üzemelni.

Az áprilisban bevezetett Ivy Bridge processzorok örököse, aHaswell dupla akkorra teljesítménnyel bír majd, mint elődje és egyes esetekben az ultrabookok üzemidejét is képes lesz megduplázni. A processzorok felhasználói szempontból két fontos családra osztva érkeznek a jövőben. A 10 W TDP-s modellek a táblagépekbe, a 15 W és 17 W TDP-s darabok pedig az ultrabookokba és a laptopokba készülnek.

A tegnapi pénzügyi konferencián az Intel vezető pénzügyese, Stacy Smith kijelentette, hogy a Haswell 2013 első felére lesz eladásra hitelesített. Jelenleg a tesztelések folynak. A stagnáló ultrabook szegmensnek mindenesetre szüksége van egy csillogó teljesítményű excaliburra, hogy kivághassa magát a süllyedő PC piac ingoványából. Az IDC és a Gartner felmérései szerint a harmadik negyedévben a PC kiszállítások világszerte 8-9 százalékot csökkentek. Eközben az ultrabook eladások sem hozták a vártakat. Ez egyrészt a magas ár másrészt a felhasználók kis érdeklődésére vezethető vissza. A Haswell változtathat az utóbb említett felhasználói hozzáálláson és ezzel egycsapásra az értékesítési tendenciákon is, hiszen az ezzel szerelt ultrabookok 4096 × 3072 pixeles felbontású kijelzőt kaphatnak, lesz NFC és hangvezérlés, bevezetik a vezeték nélküli töltést és több biztonsági funkcióval fognak rendelkezni.

Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója a konferencián nem bocsátkozott jóslatokba azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakul majd a szegmens sorsa az elkövetkező negyedévben, mivel az számos tényező függvénye, olyanoké, mint például a Windows 8 bevezetése, azt azonban magabiztosan állította, hogy minimum 140 Intel Core alapú ultrabook lesz a piacon, melyekből 40 bír majd érintőkijelzővel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során