Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2022. Március 03. 11:29, csütörtök | PR
Forrás: (x)

3 apróság, ami megspórolhatja a vízvezetékszerelőt

3 apróság, ami megspórolhatja a vízvezetékszerelőt

Sok olyan apró vízvezeték javítás van, ami egy költséges szakember segítsége nélkül is megoldható akár egy vízzáró tömítőszalaggal.

Hozunk három ötletet, ami segít, hogy gyorsan és akár hosszabb távon is megoldd a háztartásban előkerülő problémákat.

Az apróbb vízvezeték problémák elhárítása akkor is sokba kerül, ha alig néhány perces munkáról van szó, hiszen fizetjük a kiszállási díjat és sokszor aranyárban az anyagdíjat is. Természetesen van olyan probléma, amit csak szakember tud megoldani, de akadnak apróságok, amiket mi is bátran kezünkbe vehetünk. Íme három eszköz, ami rendkívül sokat segít ebben.

Csöpögő csapok ellen vízzáró tömítőszalag

A vízvezeték csövek illesztése idővel meglazulhat, és a csöpögő víz amellett, hogy kellemetlen, sok kárt tud tenni a falban vagy a csempében is. A probléma sokszor egyszerűen orvosolható egy rugalmas vízzáró tömítőszalag segítségével.

A vízzáró tömítőszalag nem szigetelőszalag, hanem egy olyan, nem tapadó, rendkívül rugalmas szalag, ami PTFE-ből készült és alkalmas az olyan apró repedések tömítésére a vízvezeték csövek illesztései mentén, ahonnan szivároghat a víz. Nem a csöveket javítja tehát a vízzáró tömítőszalag, hanem az illesztések közti hézagokat. Ugyanakkor a csöveken keletkezett repedések orvoslására is van módszer.

Ultraerős vízálló javítószalag

A vízzáró tömítőszalaggal ellentétben ez a javítószalag már ragasztós felülettel rendelkezik és kifejezetten repedések javítására készült. Az ultraerős tapadófelülettel rendelkező szalag vizes közegben is képes tartósan zárni, így akár még egy törött kenu alját is foltozhatnánk vele. Egy apró repedéssel a vízvezeték csöveken könnyűszerrel elbánik.

Ügyeljünk rá, hogy a megfelelő változatot vegyük, mert a javítószalagok sokféle kivitelben készülnek. Érdemes a kifejezetten a vizes felületek javítására készült szalagot választani.

Szódabikarbóna a savak helyett

Nem kell rögtön csövet bontani egy kisebb dugulás esetén sem, sőt, a környezetre ártalmas erős vegyszerek sem feltétlen kellenek. Elsősorban megelőzéshez ideális, de az apróbb dugulásokat is el tudja hárítani a szódabikarbóna és ecet kettőse. Ezek olyan erős reakcióba lépnek a csövekben, ami elbontja a lerakódott zsírokat, vízkövet és koszt.

Először néhány csomag szódabikarbónát szórjunk a lefolyóba, aztán öntsünk rá 20%-os ecetet, majd hagyjuk a keveréket dolgozni. Makacsabb lerakódások esetén érdemes a műveletet néhányszor megismételni, közben forró vízzel öblíteni a lefolyót.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 13:49, hétfő | PR

Flatco – újhullámos megoldások az ingatlanpiacon

Az ingatlanpiac dinamikus gazdasági szegmensként folyamatos változásban van. E változások lekövetése kifejezetten fontos azon vállalkozások számára, akik az élbolyba szeretnének tartozni.

2022. Július 04. 13:40, hétfő | PR

Itt a medence szezon: elő a napvédővel és a napkollektorral

Hőség, medence, fagyi - talán ez a három legkedveltebb dolog a nyárban. Ráadásul ezekben egy közös pont is van: a napsütés.

2022. Július 01. 14:41, péntek | PR

Meddig drágulnak az ingatlanok Dombóváron?

2021-ben és 2022 elején is a gyors ingatlan áremelkedés jellemezte Magyarországot.

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)