Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Október 07. 13:15, hétfő | Helyi
Forrás: Wiedmer-Balipap Zsuzsa, fotó: Varga Szilvia

30 éves évfolyamtalálkozót tartottak Dombóváron, a Belvárosi Iskolában

30 éves évfolyamtalálkozót tartottak Dombóváron, a Belvárosi Iskolában

Különleges ünnepnek volt helyszíne a Belvárosi Iskola október 5-én, szombaton. Az 1989-ben végzett négy osztály egy időben tartotta találkozóit,

majd Szenyériné Szabolcska Julianna, az intézmény jelenlegi igazgatónője mutatta meg az épület mai termeit, melyekben egykor diákok voltak.

Később az egyik szervező, Wiedmer-Balipap Zsuzsa az aulában köszöntötte az egybegyűlteket, s felkérte a jelen lévő tanárokat, hogy meséljenek kicsit a hajdani és az azóta eltelt éveikről. Nagy örömükre - mások mellett - megtisztelte a rendezvényt az iskola akkori közkedvelt igazgatója; Csáky László is, aki elismerően köszönte meg e nap ötletét és elmondta, hogy nagyon szívesen utazott a régi diákokhoz, kollégákhoz egy tartalmas este eltöltésére.

A viszontlátás öröme és a közös nosztalgiázás svédasztalos vacsorával és retro bulival folytatódott a Pannónia étterem különtermében. A szervezők (Soha Zsuzsanna, Szeltner Zita, Varga Szilvia és Wiedmer-Balipap Zsuzsa) megegyeztek, hogy egy hasonló összejövetelt tíz év múlva is igyekeznek megszervezni, mert az évfolyam összetartása ezen az estén is nyilvánvaló és meghatóan lélekemelő volt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 15:46, kedd | Helyi

Iskolai mesemondó verseny a Belvárosiban

2019. október 17-én rendeztük meg a Belvárosi Általános Iskolában az alsó tagozatos tanulók mesemondó versenyét, ahol a színvonalas kis előadásokat meghallgatva a következő szép eredmények születtek:

2019. Október 22. 08:32, kedd | Helyi

Kiskutyát mentettek a dombóvári tűzoltók

Fenyőfa gyökerei közé szorult egy kiskutya Dombóváron.

2019. Október 21. 13:07, hétfő | Helyi

Helyettes államtitkár: a gyógyítás nem csak szakmai kérdés

A gyógyítás nem csak szakmai kérdés, hanem hivatás, lényege a szolgálat, a rászorulók felé kinyújtott segítő kéz - mondta Csiki Zoltán pénteken Dombóváron, a Szent Lukács Kórház fennállásának 50. évfordulóján.

2019. Október 21. 08:50, hétfő | Helyi

Festménykiállítás Mágocson...

A Magyar Festészet Napja alkalmából a Tarnai Nándor Művelődési Házban a dombóvári születésű Takács Nagy Judit kiállításának megnyitójára került sor.