Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Május 06. 15:05, csütörtök | PR
Forrás: (x)

4 tipp, hogy a nyomtatónk hosszú életű maradjon

4 tipp, hogy a nyomtatónk hosszú életű maradjon

A számítógépes perifériák - mint az egér, billentyűzet, monitor - közül a nyomtatón van a legtöbb és egyszersmind a legkevesebb figyelem is.

Ha egyszer megvettük, a készülék ritkán szorul cserére, már ha gondosan használjuk.Rendszeres karbantartás mellett az eszköz akár egy évtizeden keresztül is hűséges társunk marad az irodában, és ha a patronokra is odafigyelünk, akkor sokkal tovább bírhatják, mint azt megszoktuk. Íme 4 tipp, hogy tovább használhassuk megvásárolt nyomtatónkat!

#1 tipp - Tervezzünk előre a hardware vásárlása során

Ahogy a kalapáccsal sem szoktunk csavart húzni - bár nem teljesen lehetetlen -, a nyomtatás világára is áll, hogy megfelelő eszközzel sokkal könnyebb célt érnünk. Amikor megvesszük a nyomtatót, mérjük fel a felhasználói igényeket. Ha otthonra ejtjük meg a vásárlást, akkor kérdezzük ki a családod. Ne felejtsük el a gyerekeket sem, akiknek akár most, akár később lehetnek például tanulással és szórakozással kapcsolatos igényei a nyomtató felé.

#2 tipp - Mindig gondoskodjunk tartalék festékről

Még a legmodernebb eszközökkel is előfordul, hogy pont akkor fogy ki belőlük a szufla, amikor a leginkább volna szükség rájuk. Ezt könnyedén elkerülhetjük, ha tartunk otthon extra festékpatron. Ráadásul, ha többet vásárolunk egyszerre, olcsóbban is jövünk ki. Canon nyomtatókhoz például a Canon PGI-580/CLI-581 MultiPack XXL csomagját ajánljuk.

#3 tipp - Ne használjunk házilag utántöltött patronokat

Bár látszólag olcsóbban jövünk ki ha otthon utántöltjük a patronokat, de hosszútávon ezek károsíthatják a berendezéseket, és végül egy új nyomtató vásárlásához vezethetnek. Csak eredeti, márkás termékeket, vagy szakemberek által utántöltött patronokat használjunk!

#4 tipp - Havonta egyszer mindenképpen nyomtassunk

Még a legprofibb nyomtatókkal és patronokkal, mint a HP 655 MultiPack is érdemes legalább havonta egyszer nyomtatnunk azért, hogy elkerüljük a patron beszáradását. Erre tökéletes lehet egy egyszerű tesztoldal, tehát nem kell újra printelnünk a családi albumunkat.

A fenti tippek mellett bátran használhatjuk készülékünket akár egy évtizedig vagy még hosszabb távon.

A fotó forrása:

FabrikaSimf / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat