Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Július 02. 13:47, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A biztonsági öv életet menthet

A biztonsági öv életet menthet

A Tolna megyei rendőrök a héten összehangolt akció keretében ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát.

Az elmúlt hetekben több súlyos kimenetelű baleset is történt Tolna megyei útjain. Sajnálatos módon két esetben kizuhantak a járműből azok a személyek, akik nem használták a biztonsági övüket. Két közlekedési baleset tragédiával végződött.

A további súlyos sérüléssel vagy esetlegesen tragédiával végződő balesetek elkerülése érdekében a Tolna megyei rendőrök folyamatosan ellenőrzik a megye útjain közlekedőket. A 2021. június végén szervezett fokozott ellenőrzés alkalmával az egyenruhások a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében azokat a közlekedőket igyekeztek kiszűrni, akik a passzív biztonsági eszközöket – biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert – nem használják. A délutáni órákban szervezett összevont ellenőrzés során 47 olyan személlyel szemben intézkedtek, akik nem használták biztonsági övüket. A közlekedők között volt olyan sofőr, aki ittasan ült a volán mögé. Munkatársaink 13 olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, akik valamilyen más közlekedési szabálysértést követtek el. A rendőrök néhány óra alatt összesen 61 személlyel szemben indítottak valamilyen közlekedési szabályszegés miatt eljárást.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság újra felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatának fontosságára. Sajnálatos tény, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos- vagy akár halálos sérülések kockázata. Az ellenőrzés céljával egyezően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében. Higgyék el, hogy egyetlen kattintás a biztonsági öv csatján, életet menthet! Tartsa be ön is a szabályokat,

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!