Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 13. 09:59, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik az ombudsmanhoz fordul a Lungo Dromnak adott állami épület miatt

A Jobbik az ombudsmanhoz fordul a Lungo Dromnak adott állami épület miatt

A Jobbik az ombudsmant kéri, forduljon az Alkotmánybírósághoz a Lungo Dromnak adott állami épület miatt - közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel.

A parlament csütörtökön döntött arról, hogy tucatnyi állami tulajdonú ingatlant - javarészt templomokat - az állam ingyenesen egyházaknak ad át, egy fővárosi épületet pedig a Lungo Drom romaszervezet kap meg.
A Fidesszel szövetséges Lungo Dromnak juttatott VIII. kerületi ingatlan átadását az indoklás azzal támasztja alá, hogy az a legnagyobb létszámú és támogatottságú cigány érdek-képviseleti szervezet közösségi céljainak megvalósítását segíti.
A Jobbik a parlamenti döntésre reagáló közleményében leszögezte, hogy az Országgyűlés a Jobbik tiltakozása ellenére fogadta el azt a törvényt, amellyel "a Fidesz–KDNP-s kormánytöbbség Alaptörvényt sértő módon" ingyen átadott a Farkas Flórián vezette Lungo Dromnak egy, az 1950-es években államosított, korábban óvodaként használt, több százmillió forint értékű budapesti ingatlant. A Jobbik ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a párt az egyházi ingatlanok visszaadásával egyetért.
A Mégis székházzal fizette ki a cigány szavazatokat a Fidesz című közleményben a Jobbik kifejtette: a párt hétfőn kapcsolódó módosító javaslattal élt "a botrányos székházhoz juttatás megakadályozása érdekében, és a részletes vitában minden érvet felvonultattak a radikális képviselők a diszkriminatív és nemzeti vagyont megcsapoló akció ellen". Gaudi-Nagy Tamás ügyrendi felszólalásában azt kérte, vegyék le ezt "az egyszer már megbukott" javaslatot, mert az sérti az Alaptörvény azon bekezdését, amely szerint állami vagyont elidegeníteni csak átlátható szervezetnek lehet, a Jobbik szerint viszont "a Lungo Drom pedig nem ilyen".
A Jobbik az alapvető jogok biztosához fordul a törvény alkotmánybírósági megtámadása érdekében - írta közleményében a párt.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során