Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Április 13. 18:33, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő héten esős, szeles idő várható

A jövő héten esős, szeles idő várható

A jövő héten hűvös, szeles, esős idő várható. Egy-egy záport jégdara is kísérhet, a magasabb területeken akár hózápor is lehet. A leghidegebb órákban fagypont körüli értékek is lehetnek, s többfelé nappal is csak 10 Celsius-fokig melegszik a levegő.

Az országos középtávú előrejelzés szerint hétfőn északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de délelőtt főként az ország déli felén még kisüt a nap. A déli óráktól egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként intenzív zápor zivatarral, rövid idő alatt jelentősebb csapadékkal. A nyugati, északnyugati szél megerősödik, többfelé viharossá fokozódik. Akár az óránkénti 80 kilométeres erősséget meghaladó széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között alakul, néhol az Északi-középhegység völgyeiben talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet még 16-21 fok között valószínű.
Kedden szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. Az intenzívebb záporokat jég-, illetve hódara kíséri, a magasabb tájakon hózápor is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 9-15 fok között alakulnak.
Szórványosan szerdán is lesznek záporok, amelyeket helyenként jégdara kísér, illetve a keleti határ közelében kisebb eső is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A leghidegebb órákban általában 1-6 fok várható, de főként az Északi-középhegységben gyenge fagy is lehet. Nappal 10-15 fokig melegszik a levegő.
Csütörtökön a déli és a keleti országrészben többfelé lehet eső, záporeső, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A szél erős, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon olykor viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között alakul, az Alföldön várható az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet 11-17 fok között valószínű.
Időnként pénteken is megélénkülhet a szél. A déli és a keleti országrészben valószínű felhősebb idő, és főként ott fordulhat elő több helyen eső, záporeső, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 12-19 fok között alakul.
Szombaton és vasárnap néhol gyengén, másutt erősen felhős lesz az ég. Élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Szombaton főként keleten fordul elő több helyen eső, záporeső, vasárnap már csak elszórtan várható csapadék. Szombaton a leghidegebb órákban 4-10 fok várható, nappal 15-21 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb hőmérséklet 16-22 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során