Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2020. Március 09. 09:59, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A kormány tagjait interpellálják a képviselők

A kormány tagjait interpellálják a képviselők

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg újabb háromnapos ülését, a képviselők napközben a kormány tagjaihoz intézhetnek interpellációkat és azonnali kérdéseket.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik, először megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Balsai Istvánról, (MDF, Fidesz), majd napirend előtti felszólalások következnek.

Ezt követően a dunaújvárosi időközi országgyűlési választás győztese, Kálló Gergely teheti le esküjét a Jobbik képviselőjeként.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, míg az azonnali kérdések és válaszok hatvan percben hangozhatnak el.

Az ülés kedden szavazásokkal és általános vitákkal folytatódik, majd március 16-án, hétfőn ér véget, amikor a képviselők újabb kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.