Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 14. 13:28, péntek | Helyi
Forrás: MTI

A kulturális örökség napjai - Programok Tolna megyében

A kulturális örökség napjai - Programok Tolna megyében

Színes programokkal készülnek Tolna megyében a kulturális örökség napjaira, Dunaföldváron, Dombóváron, Bonyhádon, Decsen és Bátán is lesznek mások mellett helytörténeti, zenei és gasztronómiai rendezvények a hétvégén.

Dunaföldváron a városi művelődési központ vasárnap délután Kul-túrára invitálja az érdeklődőket. A körúton megismerkedhetnek a résztvevők a dunaföldvári vár középkori celláival, amelynek falain 19. századi elítéltek rajzai is fennmaradtak, útba ejtik a 18. században épült egykori ferences kolostor - ma Magyar László Gimnázium - barokk könyvtárát és a szintén egykori ferences rendi Barátok templomát - mondta az MTI-nek Fafkáné Simon Ildikó szervező. A programot a helyi Szent Rókus Borlovagrend pincéjében borkóstoló zárja.

A dombóvári művelődési ház szombat délután a dombóvári örmény nemzetiségi önkormányzattal közös programján kreatív kézműves foglalkozásokkal, köztük örmény motívumokat felhasználó gyöngyfűzéssel, nemezeléssel, rovásírás-gyakorlattal várja az érdeklődőket.

A bonyhádi Völgységi Múzeum szombaton a tanösvényen szervez egész napos kirándulást, amelynek útvonala tucatnyi vallási, néprajzi műemléket, ipartörténeti gyűjteményt érint, köztük a nagymányoki Német Nemzetiségi Múzeumot, az egyházaskozári Csángó Szent István Király templomot és a szászvári bányászati múzeumot; a túrát Solymár Imre (1947-1997) bonyhádi Völgység-kutató emlékére hirdették meg.

Decsen a római katolikus templomban szombat este nyolc órától rendezendő koncerten Kodály Háry János című daljátékának részletei szólalnak meg, a Szekszárdi Gitárkvartett klasszikus darabokat játszik; a program érdekessége, hogy a résztvevőknek a műemlék történetéről szóló vetélkedő előtt bibliai ételkóstolót is ígér.

Bátán szombat délelőtt kerékpáros "műemlékvédelmi ralin" járhatják be a vállalkozó kedvűek a község egyházi műemlékeit, mások mellett a Kálvária kápolnát, a Szent Mihály-templomot, a református templomot és a régi zsidó temetőt; este a bátai református templomban Solymosi Péter trombita-, Kosóczkiné Jendrék Ágnes gordonka- és Kosóczki Tamás orgonaművész barokk szerzők műveiből ad koncertet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!