Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Július 27. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Ajándék a múzeumnak, a múzeumról

Ajándék a múzeumnak, a múzeumról

A dombóvári Illyés Gyula Gimnázium elődjében 1983-ban érettségizett Wéber Erzsébet a napokban ismét hazalátogatott és egy nemrég készült alkotását ajándékozta a Dombóvári Helytörténeti Múzeumnak.

A volt főszolgabírói lak - mely több mint tíz éve otthona a dombóváriak és a Kapos-mente közgyűjteményének - már eddig is számos fotográfust és képzőművészt megihletett, így az újdombóvári születésű alkotót is, aki farost alapra akrillal készítette ezt a művét is.

A művészeti alkotás hitvallását, a kreativitás és logika összefüggéseit már a kisgyermekkorban is sikerrel plántáló óvónő csaknem negyed százada immár Ózdon él s dolgozik sikeres sport-szakedző férjével, Barta Zsolttal. A hazatérés mindig öröm s így van ez a helytörténeti gyűjteménnyel is, amelynek elődjében, Tolna megye első Iskola Múzeumában, Dr. Szőke Sándor Tanár úr szakkörében és a tanárnő, Marika néni útmutatásaival Zsóka is tevőleg dolgozhatott.

A hazatérő és már osztálytalálkozójukat is szervező asszony örömmel szemlélte meg a Múzeumi Pince Galériát, tervezve már azt is: jövő év nyarán talán itt kerülhet sor egy újabb tárlatára neki is. (legújabb kiállítása augusztus 6-án nyílik Egerszalókon, a Hotel Salirisben,- aki arra jár, szeptember 5-ig megtekintheti azt.)

-kvj -

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.