Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. Július 10. 09:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Aratást végző munkagépekre figyelmeztetnek

Aratást végző munkagépekre figyelmeztetnek

Országszerte felgyorsult az aratás, ezért gyakrabban közlekednek a közutakon mezőgazdasági munkagépek és vontatók - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel pénteken.

Az idén csaknem másfél millió hektáron aratnak, ami az ország területének 16 százaléka. Az őszi árpa nagy részével már végeztek, az őszi káposztarepce, az őszi búza betakarítása nemrég kezdődött, a rozs, a tritikálé, a tavaszi árpa és a zab ezután következik. Az aratás a közlemény szerint még 3 hétig tarthat, a NAK ezért türelmet és körültekintést kér azoktól, akik vezetés közben kombájnnal, traktorral, szállítójárművel találkoznak.

A munkagépek - mint írták - lassan haladnak, ezért feltorlódhat mögöttük a forgalom, előzni viszont csak óvatosan, jól belátható útszakaszon lehet, nagy oldaltávolságot tartva. Mezőgazdasági járművel mindenütt lehet közlekedni, ahol azt a KRESZ nem tiltja. A mezőgazdasági munkákra használt lassú járművek óránként maximum 25 kilométeres, mezőgazdasági vontatók legfeljebb 40 kilométeres sebességgel mehetnek. A jelzőfényeknek nem szabad takarásban lenniük, a kombájnokról pedig le kell szerelni a vágóasztalt - hangsúlyozták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.