Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Február 02. 11:54, péntek | Helyi

Átmeneti támogatást nyújt a megsüllyedt dombóvári társasház részére az önkormányzat

Átmeneti támogatást nyújt a megsüllyedt dombóvári társasház részére az önkormányzat

A január 31-i Képviselő-testületi ülésen döntött arról a grémium, hogy jogi és 10 millió forint átmeneti támogatást nyújt a bajba jutott 20 lakásos társasház részére az önkormányzat.

A közös képviselő jelzése után több alkalommal egyeztett Pintér Szilárd polgármester és dr. Szabó Péter Gyula jegyző a problémáról és annak megoldásáról, a társasház gyűlésén is részt vettek.

December végén a Dombóvár, Árnyas utca 29-31. szám alatti, 20 lakásos társasház veszélyesen megsüllyedt. A DRV Zrt. szakemberei megállapították, hogy az Árnyas utca 31. számú épület acél fővezetékén – a méretlen szakaszon – csőtörés keletkezett, a hibát a szolgáltató 2024. január 3-án elhárította.

A társasház közös képviselője a DRV Zrt.-t a bekövetkezett kárról értesítette, jelezve kárigényüket. Ezzel egyidejűleg értesítette a szerződésük szerinti biztosítótársaságot, valamint kérelemmel fordult az önkormányzathoz – olvasható az előterjesztésben.

Az elfogadott határozati javaslat szerint Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dombóvár, Árnyas utca 29-31. szám alatti társasház részére 10 millió Ft visszatérítendő, kamatmentes támogatást nyújt a társasházban csőtörés miatt fellépő épületkárosodás elhárítása érdekében az elkészült statikai szakvélemény szerinti stabilizáló előinjektálás elvégzésére a társasház által felvenni kívánt áthidaló kölcsön folyósításáig, de legfeljebb 2024. június 30-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!