Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2021. Július 13. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt hétvégén 7 tűzeset és 21 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak

Az elmúlt hétvégén 7 tűzeset és 21 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak

A legtöbb riasztás pénteken, a késő délutáni és kora esti órákban érkezett. Csak aznap este 15 alkalommal tárcsázták a központi segélyhívót viharkárok miatt.

Jelentősebb tűzesetek:
Vasárnap, kora hajnalban bútorok égtek három négyzetméteren Szekszárdon, a Széchenyi utcában. A megyeszékhely tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat.

Csikóstőttős külterületén, a Baranya-patak töltésén mintegy 100 méter hosszan égett az aljnövényzet vasárnap este. A tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el.

Műszaki mentések:
Péntek reggel egy személyautó és egy cementet szállító kamion ütközött a 631-es számú út első kilométerszelvényénél, Szedres külterületén. A személyautó mindhárom utasát a szekszárdi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágó berendezés segítségével. A beavatkozó egységek a roncsból kivágott személyeket átadták a mentőknek, akiket mentőhelikopterrel és mentőautóval szállítottak kórházba. A műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Csak a péntek esti viharkárok miatt 15 alkalommal vonultak megyénk tűzoltói műszaki mentésekhez. A beavatkozó rajok megrongált kéményekhez, tetőkhöz, útra szakadt, forgalmi akadályt képező faágakhoz, az utat teljes szélességében lezáró kidőlt fákhoz, a viharos szél következtében Medinán összeomlott házhoz, Bonyhádon pedig autóra szakadt faághoz vonultak. Paks, Hidas, Bonyhád, Tevel, Dunaszentgyörgy, Kajdacs, Dombóvár, Szekszárd, Medina, Kéty, Decs, Kurd településeken hallhatták a lakosok a fecskendők szirénáit. A műszaki mentéseknél motoros láncfűrésszel, létrákkal, illetve egyéb kéziszerszámokkal számolták fel a káreseteket. A hivatásos egységek mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is aktívan részt vettek a beavatkozásokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.

2024. Május 22. 08:11, szerda | Helyi

Önkéntesek tisztították meg egy dombóvári utca környékét

A MÁV Zrt. dombóvári munkatársai, valamint a Dombóvári Karatesuli Egyesület Szabó Csaba vezetésével és a helyi Dombóvári Városi Horgász Egyesület fogott össze egy nemes cél érdekében.