Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 23. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bankszövetség: nem hárítják át az ingyenes készpénzfelvételt

Bankszövetség: nem hárítják át az ingyenes készpénzfelvételt

A Bankszövetség főtitkára szerint a hitelintézetek nem hárítják át a fogyasztókra az ingyenes készpénzfelvétellel járó költségeket - a bankfiókok látogatása során azonban ennek az ellenkezője derülhet ki. Az egyik pénzintézetnél már az összeg befizetése után is vonnak le egyfajta fordított tranzakciós díjat.

Emellett egyre inkább észrevehető az akciós bankszámla termékek visszavonása, más költségek emelkedése, és persze az, hogy az alap-kamatcsökkentések után nagyon hamar csökkennek a betéti kamatok is.

A Világgazdaságnak nyilatkozó Kovács Levente főtitkár mindenesetre azt mondta, a bankok nem hárítanak át. Valószínűbb, hogy fiókbezárásokkal és a termékek átalakításával operálnak. Egyelőre egyébként a várakozásokhoz képest jobban jöhetnek ki a bankok ebből a körből. Idáig ugyanis csak a lakosság 30 százaléka nyilatkozott arról, hogy 150 ezer forintig költségmentesen szeretne készpénzhez jutni. Az átlagos készpénzfelvétel pedig idáig 40 ezer forint volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal