Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 03. 09:44, szombat | Helyi
Forrás: szöveg és fotók: kvj, illetve Gábor Sándor

Desszert Ünnep fesztivál lesz Dombóváron

Desszert Ünnep fesztivál lesz Dombóváron

Szeptember 27-28-án Dombóváron rendezik meg első ízben a legendás cukrász- és szakácsmester, Rákóczi János emlékére a Desszert Ünnep fesztivált.

A Cukrászmester című magazin főszerkesztője, a Magyar Újságíró Szövetség Gasztronómiai és Vendéglátóipari Szakosztályának közismert tagja: Vojtek Éva több száz darabos, a 19. század derekától napjainkig terjedő időszak tortalapát-variációiból nyílt kiállítás a napokban.
Immár az óbudai Krúdy-negyedben végleg helyet kapott Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum átriumos kiállító- és rendezvény-galériájában 22 tablón bő száz darab, a közép-európai desszert- és cukrászat kultúra sajátos tárgyi világába enged betekinteni az izgalmas kollekció.

A nagy szakmai és közönség-érdeklődéstől övezett megnyitót Kiss Imre igazgató köszöntő szavai után dr. Kriston Vízi József etnográfus, a Dombóvári Helytörténeti Múzeum igazgatója tartotta. Kis előadásában elmondta: a bizonyíthatóan legalább 180 éves múltú míves tálaló eszköz korábban a nagy- és kispolgári családokban, de - ahogyan az egy friss kis kutatás nyomán kiderült - ma már ismét számos, különböző hagyományú településen élő családok étkező készletének megbecsült és használatban lévő darabja.
Egyúttal invitálta a jelenlévőket is: szeptember 27-28-án Dombóváron rendezik meg első ízben a legendás cukrász- és szakácsmester, Rákóczi János emlékére a Desszert Ünnep fesztivált.
Végezetül a kiállító és cukrász-barátai invitálták torták és finom sütemények bőséges kóstolójára a lelkes egybegyűlteket, akik a Krúdy-ház hűs udvarán találtak tereferéjükhöz kellemes menedéket.
A kiállítás szeptember 15-ig lesz látogatható.

- szöveg és fotók: kvj, illetve Gábor Sándor -

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.