Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. December 04. 08:43, hétfő | Helyi

Dombóvári csapat siker a labdarúgás-történeti országos versenyen

Dombóvári csapat siker a labdarúgás-történeti országos versenyen

2023. november 28-én kedden az FTC Groupama Arénájának impozáns kulisszái között tartották a II. Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Országos Verseny döntőjét.

A szervezők a tragikusan fiatalon elhunyt nagyszerű magyar válogatott labdarúgó kapus emlékére írták ki második alkalommal a versengést. Sok száz oldalas szakirodalmat kellett a versenyzőknek és felkészítőiknek tanulmányozniuk, amely alapján két online fordulót tartottak a versenyzőknek. A két forduló összesített eredményei alapján alakult ki a döntő 10 csapatos mezőnye.

A verseny végső küzdelmeiben a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium színeiben két tanuló, Fenyvesi Merse és Ruppert Dominik 10. n osztályos diákok is megmérették magukat. A döntő rangját növelte, hogy a játékvezető a közismert kvízmester, Gundel Takács Gábor volt, s megjelentek a Ferencváros egykori csapatainak valódi ikonjai is.

A döntő azért volt különlegesen izgalmas és feszült, mert minden kérdésre csak a leggyorsabban reagáló csapat válaszolhatott a nyomógombos berendezés segítségével.

A gimnázium diákjai nagyszerűen helytálltak, így az összesítésben a bravúros II. helyezést szerezték meg.

A csapattagok egy igazi Fradi pólót kaptak, ezen kívül a felkészítő tanárral együtt érmet, értékes könyveket is kaptak a szervezőktől. Merse és Dominik jutalma lett egy olyan labda is, amelyet az FTC legutóbbi UEFA Konferencia Liga találkozóján használtak és a csapat összes játékosa ellátta kézjegyével.

Ezen kívül a remek diákok és felkészítőjük megtekinthetik a Fradi felajánlásaként a december közepén rendezendő FTC-ZTE mérkőzést az egyesület oroszlánbarlangjában.
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáruknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.

2024. Február 21. 15:05, szerda | Helyi

Eltűnt Orsós László

A dombóvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú eltűnése kapcsán.

2024. Február 20. 08:18, kedd | Helyi

IX. Pálinkaverseny Nakon

A naki Önkormányzat az idei évben is meghirdette a hagyományos pálinkamustrát a naki és a településhez kötődő gazdák számára.