Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 03. 14:54, hétfő | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

Dombóvári népdalénekesek sikerei

Dombóvári népdalénekesek sikerei

Újra felcsendült a népdal a Néprajzi Múzeumban.

Ebben az évben is több százan énekelték a „Tiszán innen, Dunán túl” című gyönyörű népdalt Budapesten a Néprajzi Múzeumban 2013. május 11-én az országos népzenei verseny döntőjé-nek megnyitóján. A Belvárosi Általános Iskola énekesei szóló és énekegyüttes kategóriában képviselték Tolna megyét.
A Sárközi lányok csapatát a Tolna megyei népdalcsokorral arany minősítésben részesí-tette a Sebestyénné Farkas Ilona vezette bíráló bizottság. Az aranyos lányok: Süveges Sára, Waldhauser Petra, Kovács Nikolett, Bogdán Katalin, Gulyás Amina 7.a osztályos diákok.
Szóló kategóriában Süveges Sára dalolását a Bodza Klára népdalénekes vezette zsűri ezüst oklevéllel jutalmazta.
A lányok felkészítő tanára: Bódis Péterné.

Újra felszállt a fehér galamb

Navratil Andrea népdalénekes pünkösdi dalával és a versenyzők éneklésével újra szárnyalt a fehér galamb Rákoshegyen a Bartók Béla Emlékházban 2013. május 24-én. A Belvárosi Általános Iskola lányai méltón képviselték iskolájukat és megyéjüket az országos megmérettetésen.
A Sárközi lányok (Süveges Sára, Waldhauser Petra, Kovács Nikolett, Bogdán Katalin, Gulyás Amina 7.a osztályos diákok) énekét ezen a versenyen is arany minősítéssel jutalmazta a zsűri.
Süveges Sára szólóénekét a kiváló előadással, tiszta énekléssel, a remekbe szabott dalcsokorral arany minősítéssel értékelte a Navratil Andrea vezette zsűri. Felkészítő: Bódis Péterné.
Ezen a délelőttön a mesemondók is hallatták hangjukat. Iskolánkból Fábián Daniella 7.b osztályos tanuló tiszta beszédével kápráztatta el a hallgatóságot. Jutalma arany minősítés lett. Felkészítő tanára: Nyári Éva.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.