Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2019. Szeptember 11. 11:32, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Egykori sváb községben jártak a német nemzetiségűek

Egykori sváb községben jártak a német nemzetiségűek

A Magyarországi Német Nemzetiségűek Dombóvári Egyesületének 25 tagja vett részt augusztus 31-én a Györkönyben megrendezett Szüreti Fesztiválon.

A kirándulók felkeresték a korábban svábok lakta község templomát és hagyományőrző házát, majd a Pincehegyen borkóstolón vettek részt. A finom ebéd elfogyasztása után megnézték a szüreti felvonulást. A menet bejárta a település utcáit, közben a megállóhelyeken süteményeket kóstolhattak a vendégeket. A színpadon az óvodások és a diákok mellett a Kajdacsi Gyöngy-virág Néptánc Együttes adott műsort, a helybeli vincellérek pedig az általuk kialakított fröccspáholyokban finom „nedűiket” kínálták. A lovasok vágtaversenyét, - melyen 12 településről összesen 23 zsoké indult paripájával - nagy érdeklődés kísérte. A dombóvári német nemzetiségi civil szervezet tagjai élményekkel gazdagodva utaztak haza a Tolna megyei községből.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 13. 13:20, péntek | Helyi

Tolna megyeiek az ország legjobb gépjárművezetői!

A „Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetője készenléti szer” kategóriában a Tormási Tamás és Simon Jenő alkotta csapat lett az első, akik a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot.

2019. Szeptember 13. 09:54, péntek | Helyi

Gáspár István Bélát Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntették ki

A MÁV-Start Zrt. pécsi járműbiztosítási igazgatója a vasúti gépészet, illetve a személyszállítás területén végzett több évtizedes magas színvonalú szakmai és vezetői tevékenységéért érdemelte ki az elismerést.

2019. Szeptember 13. 08:43, péntek | Helyi

Egy-egy arany- és ezüstérem csapatban, előkelő helyezések egyéniben

A Budapesti Laser Run-világbajnokságon a magyar válogatott tagjaként a Dombóvári Sportiskola Egyesület két tehetséges versenyzője is rajthoz állt.

2019. Szeptember 12. 15:33, csütörtök | Helyi

A gróf Apponyi Sándor kiállítás anyaga Lengyelre került

A gróf Apponyi Sándort és munkásságát bemutató „Egy önzetlen gróf hagyatéka a nemzetnek” című kiállítás anyagát a város önkormányzata annak a községnek ajándékozta, ahol a nagylelkű nemes 1876-tól haláláig élt.