Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2019. Szeptember 11. 11:32, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Egykori sváb községben jártak a német nemzetiségűek

Egykori sváb községben jártak a német nemzetiségűek

A Magyarországi Német Nemzetiségűek Dombóvári Egyesületének 25 tagja vett részt augusztus 31-én a Györkönyben megrendezett Szüreti Fesztiválon.

A kirándulók felkeresték a korábban svábok lakta község templomát és hagyományőrző házát, majd a Pincehegyen borkóstolón vettek részt. A finom ebéd elfogyasztása után megnézték a szüreti felvonulást. A menet bejárta a település utcáit, közben a megállóhelyeken süteményeket kóstolhattak a vendégeket. A színpadon az óvodások és a diákok mellett a Kajdacsi Gyöngy-virág Néptánc Együttes adott műsort, a helybeli vincellérek pedig az általuk kialakított fröccspáholyokban finom „nedűiket” kínálták. A lovasok vágtaversenyét, - melyen 12 településről összesen 23 zsoké indult paripájával - nagy érdeklődés kísérte. A dombóvári német nemzetiségi civil szervezet tagjai élményekkel gazdagodva utaztak haza a Tolna megyei községből.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 07:00, péntek | Helyi

Könyvbemutató: K. Németh András - Tamási 1919-ben

K. Németh András: Tamási 1919-ben ellenforradalom, vörösterror, fehérterror című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménybe.

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.

2020. Január 20. 08:34, hétfő | Helyi

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon - közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője az MTI-vel.