Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Április 22. 10:05, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: http://csendhegyek.blogspot.hu

Egymillió forintot érő kegytárgyat lopott el egy dombóvári férfi Pápáról

Egymillió forintot érő kegytárgyat lopott el egy dombóvári férfi Pápáról

Elfogott a rendőrség egy dombóvári férfit, akit Pápán egy egymillió forint értékű kegytárgy ellopásával gyanúsítnak - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján pénteken.

A közlemény szerint az Akit érettünk megostoroztak elnevezésű szoborcsoportot április elején lopták el Pápán a Kálvária úton lévő egyik stációról. A Pápai Katolikus Egyházközösség birtokában lévő kegytárgyat hétfőn találták meg Tolna megyében - tették hozzá.

Az egyik szobor az oszlophoz kötözött Krisztust, a másik kettő pedig ostort kezükben tartó katonákat ábrázolt, a fokozott műemlékvédelem alatt álló tárgyak értéke megközelítőleg egymillió forint - közölte a Veszprém megyei rendőrség.

A rendőrök elfogták a szobrok eltulajdonításával megalapozottan gyanúsítható 42 éves dombóvári férfit, majd nem sokkal később egy műkincskereskedőnél az ellopott tárgyakat is megtalálták. Kiderült, hogy a kegytárgyat az értékénél jóval alacsonyabb áron vásárolta meg a kereskedő.
A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az egyik Kálvária úti stációból tavaly júniusban eltűnt egy több száz éves, Jézus-szobor, amelyet még nem sikerült megtalálni.

Címkék: kegytárgy, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.