Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 04. 16:30, szombat | Helyi
Forrás: Tilinger Sándor, hírszerkesztőnk

Elhunyt dr. Magda Tamás, Dombóvár díszpolgára

Elhunyt dr. Magda Tamás, Dombóvár díszpolgára

Nemrég kaptuk a hírt, hogy életének hetvenhatodik évében elhunyt dr. Magda Tamás tüdőbelgyógyász főorvos, a Pro Oppido Dombóvár díszpolgári cím viselője, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjének tulajdonosa.

A szinte a haláláig aktív szakmai tevékenységet folytató és közéleti szerepet betöltő dr. Magda Tamás Szigetváron született 1936. október 4-én. A dombóvári tüdőbeteg-gondozó intézetet 1970-től harmincnyolc éven át vezető orvost számos elismerésben részesítették. Szakmai kitüntetései mellett 2000-ben Dombóvár Város Elismerő Díszjelvényének lett tulajdonosa, 2006-ban pedig Dombóvár város díszpolgárává választották. Hosszú időn át végzett, kiemelkedő szakmai és közéleti munkája elismeréseként 2010-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjét (első képünkön - forrás: Tilinger Sándor).

A dombóvári közéletben betöltött szerepe kiterjedt többek között a Vöröskereszt helyi szervezete és a Csiga 2000 Egészségmegőrző és Szabadidős Egyesület elnöki feladatainak ellátására. 2010-ben alapítótagja volt a Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaságnak, melynek 2011. október 14-i találkozóján kedves élc kíséretében, de meghatódva vette át a közösség jelképes születésnapi ajándékát Bodó János Attilától (második képünkön - forrás: dr. Kriston Vízi József).

Harmadik képünk talán egyike a dr. Magda Tamásról a médiában megjelent utolsó fotóknak. Dr. Kriston Vízi József az Asztaltársaság 2011. december 12-i összejövetelén örökítette meg őt az utókornak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.