Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2019. Szeptember 11. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Élményekkel teli volt a muzsikusok kirándulása

Élményekkel teli volt a muzsikusok kirándulása

A Dombóvári Zenész Egyesület tagjai nemrégiben egy hetet Erdélyben töltöttek, ahol a gyergyóújfalui Molnár Antal Fúvószenekarral építettek ki baráti kapcsolatot.

A látogatók az odautazás során megnézték Segesvárt és Szejkefürdőn Orbán Balázs síremlékéhez is felsétáltak. A Gyergyóújfaluba való megérkezést követő ismerkedési esten halászlével és lecsóval lepte meg a civil szervezet a vendéglátóit, búcsúzásképpen pedig többszáz palacsintát sütöttek. A két esemény között a környék településeit, valamint csodaszép természeti és épített értékeit keresték fel a zenészek, akik Madéfalván az emlékműnél elénekelték a magyar himnuszt, Csíkszentsimonban a Csiki Sör Manufaktúrában térzenét adtak, Csíksomlyóban a kegytemplom megtekintése és Kis-Somlyó-hegyre történő séta szerepelt a programban. A muzsikusok hangszereikkel feljutottak a Madarasi Hargitára, ahol eljátszották a magyar és a székely himnuszt többszáz kiránduló gyönyörűségére, Parajdon a sóbányát és a természetvédelmi területeket keresték fel, majd Korondon fazekastermékeket vásároltak, a Gyergyóújfalura való hazatérésük közben még megálltak Farkaslakán és megkoszorúzták Tamási Áron síremlékét. Az egyhetes kirándulás végére maradt a Gyilkos-tó és a Békás-szoros közel 10 kilométeres gyalogtúrája, amit valamennyien teljesítettek. A társaság esténként műsort adott a szálláshelyéül szolgáló község lakóinak, de volt sok baráti beszélgetés, közös éneklés és zenélés, valamint táncház, a finom helyi ételek és italok kóstolása sem maradt el, illetve a zenekar néhány tagja egy izgalmasra sikeredett medvelesen is részt vett.
A Dombóvári Zenész Egyesület a házigazdáktól meghívást kapott a jövőre 110 éves fennállását ünneplő Molnár Antal Fúvószenekartól arra, hogy díszvendégként adjon koncertet a jubileumi rendezvényen.

Köszönetnyilvánítás
A Dombóvári Zenész Egyesület hálásan köszöni mindazt a segítséget, mely nélkül az erdélyi utazás nem sikerülhetett volna ilyen tartalmasra és élménydúsra. Támogatók voltak: Bethlen Gábor Alapkezelő, Dombóvár Város Önkormányzata, Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Nagyberki Község Önkormányzata, Kercseliget Község Önkormányzata, Dombóvár-Kernen Baráti Kör, Brunner Dezső (Várong polgármestere), Bogdán László (dombóvári vállalkozó) és Kovács István (dombóvári vállalkozó).

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 13. 13:20, péntek | Helyi

Tolna megyeiek az ország legjobb gépjárművezetői!

A „Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetője készenléti szer” kategóriában a Tormási Tamás és Simon Jenő alkotta csapat lett az első, akik a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot.

2019. Szeptember 13. 09:54, péntek | Helyi

Gáspár István Bélát Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntették ki

A MÁV-Start Zrt. pécsi járműbiztosítási igazgatója a vasúti gépészet, illetve a személyszállítás területén végzett több évtizedes magas színvonalú szakmai és vezetői tevékenységéért érdemelte ki az elismerést.

2019. Szeptember 13. 08:43, péntek | Helyi

Egy-egy arany- és ezüstérem csapatban, előkelő helyezések egyéniben

A Budapesti Laser Run-világbajnokságon a magyar válogatott tagjaként a Dombóvári Sportiskola Egyesület két tehetséges versenyzője is rajthoz állt.

2019. Szeptember 12. 15:33, csütörtök | Helyi

A gróf Apponyi Sándor kiállítás anyaga Lengyelre került

A gróf Apponyi Sándort és munkásságát bemutató „Egy önzetlen gróf hagyatéka a nemzetnek” című kiállítás anyagát a város önkormányzata annak a községnek ajándékozta, ahol a nagylelkű nemes 1876-tól haláláig élt.