Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Június 20. 14:20, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Eredményes az atlétika utánpótlás nevelés

Eredményes az atlétika utánpótlás nevelés

Először rendezett a Magyar Atlétikai Szövetség Országos Kölyökatlétika Fesztivált Szekszárdon.

A 2023-as atlétika világbajnokságra való felkészülés keretén belül kiemelten fontos cél, hogy minél több gyermek megismerje, kipróbálja és megszeresse az atlétika sportágait. „A sportok királynőjének nevezett sportág az egyik legnépszerűbb aktivitás, hiszen a futás a dobás és az ugrás olyan alap mozgásformákat ölel fel, amelyekre más sportágakban is szükség van, így kiváló alapot biztosít minden gyermekeknek.” (Baji Balázs).

A DOVASE négy általános iskolában (Szent Orsolya Iskolaközpont, József Attila Általános Iskola, Kaposszekcsői Általános Iskola, Belvárosi Általános Iskola) működtet Kölyökatlétika csoportokat, négy lelkes edző irányításával, ahol mintegy 100 gyermek ismerkedik a sportág alapjaival heti rendszerességgel. Ebből a száz gyermekből került ki a legügyesebb nyolc atlétapalánta, akik nem csak az egyesületet képviselték, hanem az egész Dél-Dunántúli Régiót.

Ellenfeleik más régiók legjobbjai voltak, Kazincbarcikáról, Szombathelyről, Budapestről, Mosonmagyaróvárról, Veszprémből érkeztek. Nagy lelkesedéssel és izgalommal készültek a megmérettetésre. Külön öröm számukra, hogy a 8 fős csapatukban négy lány és négy fiú szerepelt, ugyanis ebben a korosztályban megengedett az egynemű csapat is... A versenyszámok teljesítéséhez ügyességre, gyorsaságra, kitartásra és koncentrációra is szükség volt. Sprintváltóban, helyből távolugrásban, kislabda hajításban, ugrókötélhajtásban és 600 méteres síkfutásban bizonyítottak, hogy ott a helyük az ország legjobbjai között. Végül nagyon sportszerű versenyzéssel a dobogó második fokára állhatott fel kis csapatuk. A csapat tagjai: Pajter Dorka, Bujáki Léna, Illés Amira Jázmin, Balogh Dóra, Zemán Zoárd, Schmidt Ármin, Geller Ákos, Balogh Gergő.

A gyerekeket felkészítették: Halmosi Csilla, Lakatos Lamm Viktória, Halmainé Horváth Katalin. Az edzések, folytatódnak júniusban!

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!