Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 11. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Érkeznek a biztosítókhoz a kárbejelentések a hétvégi viharos eső miatt

Érkeznek a biztosítókhoz a kárbejelentések a hétvégi viharos eső miatt

Már érkeznek a biztosító társaságokhoz a kárbejelentések a hétvégi viharos esőzés miatt, a kárigények nagyobb részét hét végére várják.

Az MTI megkeresésére az Aegon Biztosító közölte, péntek és hétfő között 169 kárbejelentés érkezett hozzájuk. A tapasztalatok szerint ilyenkor elsősorban a kármentéssel vannak elfoglalva az emberek, a kárbejelentések nagy része a hét közepe, vége körül várható.

Az Aegon Biztosítóhoz a hétvégi nagyobb esőzés miatt eddig a legtöbb bejelentés Zala, Pest, Veszprém megyéből és Budapestről érkezett, az ügyfelek által becsült kárösszeg 28 millió forint. Többnyire villámcsapás, vihar, beázás, felhőszakadás okozott károkat, de jégverés is előfordult.

Az Allianz Biztosítóhoz a hétvégén megközelítőleg 200 kárbejelentést tettek ügyfelek a viharos, esős időjárással összefüggésben, arra számítanak, hogy folyamatosan érkeznek még kárigények.

A Groupama Biztosítóhoz vasárnap óta közel 500 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett, de a kárbejelentések száma az elmúlt napok viharai, felhőszakadásai miatt pár napon belül várhatóan eléri az 1500-2000-et is. A legtöbb kárbejelentés Csongrád megyéből érkezett, Szegedről eddig 59. A károk átlagos értéke 50-200 ezer forint között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.