Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. December 08. 22:46, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: MTI

Felfüggesztette tisztségéből a testület a dombóvári polgármestert

Felfüggesztette tisztségéből a testület a dombóvári polgármestert

Fegyelmi eljárást indított Szabó Loránd, Dombóvár független polgármestere ellen, és felfüggesztette tisztségéből csütörtöki ülésén a város fideszes többségű képviselő-testülete.

Nagy Roland, a testület Fidesz-frakciójának vezetője az ülés után az MTI-vel azt is közölte, hogy Kerényi Zsolt (Fidesz-KDNP) alpolgármester előterjesztésére döntöttek a polgármester felfüggesztéséről.

A háromtagú fegyelmi bizottság négy pontban vizsgálja meg, hogy a polgármester megszegte-e kötelezettségeit, a testület a január 7-ig tartó eljárás időtartamára függesztette fel Szabó Lorándot posztjáról - tette hozzá.

A frakcióvezető ismertetése szerint a fegyelmi vizsgálat két európai uniós pályázattal, a költségvetési koncepcióval, illetve az ivóvízminőség-javító társulással kapcsolatos. A testület Fidesz-frakciója szerint a polgármester akadályozta egy a dombóvári ivóvízminőség-javító társulással összefüggő testületi határozat végrehajtását, valamint nem a jegyző által készített költségvetési koncepciót terjesztette a testület elé, és ezt a november 30-i határidő után tette meg.

Szabó Loránd a döntés után az MTI-nek azt mondta: az ellene felhozott vádak tévedésen vagy feltételezésen alapulnak. Megjegyezte: az ivóvízminőség-javító programhoz szükséges hiánypótlást személyesen vitte el az államkincstárhoz, a jegyző által írt költségvetési koncepciót pedig hiányosnak találta, és kiegészítve november 30-ig beterjesztette, de több önkormányzathoz hasonlóan decemberben tárgyalta a testület.

A polgármester közölte: a bíróságtól kéri a felfüggesztésről szóló határozat hatályon kívül helyezését.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.