Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: Audi

Félmillió villanymotornál tart a győri Audi

Félmillió villanymotornál tart a győri Audi

Az Audi Hungaria munkatársai december 1-jén elkészítették az 500 ezredik elektromos hajtást.

A jubileumi elektromotort az Audi SQ8 e-tron modelljébe építik be Brüsszelben, ahova a vállalat klímasemleges, zöld vonatokkal szállítja az elektromos hajtásokat.

A győri Audi Hungariánál harminc évvel ezelőtt indult el a motorgyártás, a vállalat termékportfóliója 2018-ban bővült elektromos hajtásokkal. A vállalat idén novemberben kezdte meg legújabb elektromotor típusa, a Premium Platform Electric (PPE) gyártását.

„Vállalatunk az elmúlt évtizedek során a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött – központi szereplői vagyunk az Audi és Volkswagen Konszern globális termelési hálózatának. Eddig összesen félmillió elektromotor készült Győrben, így a vállalat sokéves történetének egy újabb fontos mérföldkövéhez érkeztünk. Köszönöm az egész munkatársi csapatnak! Az új PPE elektromotorok gyártásával elérkeztünk termékportfóliónk továbbfejlesztésének következő lépéséhez, egyben növeltük gyártási mélységünket. Így munkatársaink új kompetenciákat sajátítottak el például a váltókomponensek terén. Magasan képzett szakembereinkkel és munkatársainkkal folyamatosanan tovább fejlesztjük belső égésű motorjaink hatékonyságát, és tovább haladunk az e-mobilitás útján” - mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria nem csak gyártja, hanem fejleszti is az elektromos hajtásokat: a Műszaki Fejlesztés 2001 óta segíti a vállalatnál a gyártói tevékenységet nem csupán Győrben, hanem az Audi és a Volkswagen Konszern további gyártótelephelyei számára is.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Címkék: audi, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.