Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Április 24. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője

Felvidéki kéz nyújtotta át őseink hagyatékát

Felvidéki kéz nyújtotta át őseink hagyatékát

Rengeteg érdekességgel szolgált az az előadás, amelyet Őseink hagyatéka címmel tartott Dombóváron dr. Salgó Gabriella a felvidéki Udvardon dolgozó tanítónő, gyógypedagógus és rovásírás-oktató.

A Dombóvári Székely Kör szervezésében megvalósult április 13-i rendezvény résztvevőit Horváth Józsefné, a civil szervezet elnöke és Patay Vilmos országgyűlési képviselő köszöntötte.

Majd a 28 éves előadó ízes magyar akcentussal beszélt kutatói példaképeiről, a rovásírás szó jelentéséről, a jelenlegi írás és a rovás közötti különbségekről és hasonlóságokról, rótt emlékeinkről, videó felvételt is bemutatva az ősi írásemlékeink lelőhelyéül is szolgáló bosnyák piramisokról, a rovásírás legfontosabb szabályairól és részletesen az oktatásának pedagógiai lehetőségeiről. De szót ejtett a számrovás józan paraszti szabályairól, a felvidéki rovásemlékekről és az ősi magyar hagyomány éberen tartására irányuló felvidéki kezdeményezésekről is.

Előadása végén Dr. Salgó Gabriella kis ajándékkal, Udvard rovásírásos fa helységnévtáblájának kicsinyített változatával köszönte meg a meghívást vendéglátóinak.

Az eseményről időzavar miatt egyelőre csak részletes fotóriporttal szolgálhat helyi híreink szerkesztője. De már tervezi az előadás érdekességeinek előtárását is.

Cserveni Gábor fotóiért kattintson a lenti képre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.