Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR
Forrás: (x)

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

Bányavidékenként eltérő időpontban rendezték ezeket az ünnepségeket a bányászok nehéz és küzdelmes munkájának megbecsülésére. 1919. szeptember 6-án csendőrsortűz oltotta ki bányászok életét Tatabányán. Ennek emlékére szeptember első vasárnapja a bányászat, a bányászatban dolgozók nagy áldozatokat követelő munkájának ünnepnapja.

Idén szeptember 1-3. között tartották a bányásznapokat a Baranya vármegyei Hidason. Péntektől vasárnapig számos program közül válogathattak az érdeklődők.

A FruttaMax szörpöket gyártó Yuva Kft. volt a rendezvény fő támogatója, a szombati fellépőket pedig a hidasi vállalkozók is nagymértékben támogatták. Szabó Zoltán, a Yuva Kft. tulajdonosa elégedetten nyilatkozott a rendezvényről:

– Nagyon régóta készültünk erre a hétvégére. A Yuva Kft. és a kollégáim nevében tényleg óriási feladatot vettünk a nyakunkba, de bíztunk benne, hogy ez a rendezvény úgy sikerült, ahogy mi szerettük volna ezt megszervezni, illetve, hogy segítséget tudtunk nyújtani az önkormányzat felé, hogy ez a Bányásznap egy igazán színvonalas esemény legyen. A pénteki napon egy Cozombolis koncerttel kezdtünk, ami nagyon jó hangulatban telt. Utána pedig egy óriási Charlie koncert következett, ami nagyon sok nézőt vonzott. Ez nagyon jól esett nekünk.

– Szombaton a délelőtti futballmérkőzések előtt volt egy nagyon komoly bemelegítés Katus Attila segítségével, aki mind a három csapatot végig vitte egy bemelegítő tornagyakorlaton, és így gyakorlatilag sérülésmentesen le tudtuk hozni a meccseket. A bemelegítés után fociztunk egy jót. A FruttaMax Médiaválogatott, a Hidas Öregfiúk, valamint a Yuva Kft. csapatai mérték össze az erejüket. Mindenki dobogón végzett, úgyhogy örömmel vettük ezt a megmérettetést. Közben folyt egy főzőverseny is, amire 13 csapat nevezett, és az első három helyezettet díjaztuk. A verseny nagyon jó hangulatban telt, minden csapat kitett magáért, voltak, akik külön műsorral is készültek.

– A gyerekeknek délelőtt a Csurgó zenekar örömzenélt, délután bohóc szórakoztatta őket. Volt arcfestés, csillámtetoválás is a számukra. Délután egymás után jöttek a fellépők: hip-hop táncosok, Matyi és a Hegedűs mulatós zenekar, Sári Évi és Gyurcsik Tibi énekelt. A hidasi Illés Dóra és zenekara is bemutatkozott. Az esti fő előadó a Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar volt, de előtte Varga Viktor egy fergeteges show műsort csinált a nézők bevonásával. Az egész napot Ricky konferálta, aki szintén énekelt a nézők legnagyobb örömére.

Varga Viktor,a rendezvény egyik fellépője, lelkesen beszélt az eseményről:

-Csodálatos helyen vagyunk Baranyában, Hidas a település neve. Mostanában egészen sokat vagyok itt Pécs környékén, úgy hogy itt is aludtam az egyik barátomnál, a MeTime Cottage-ban, imádtam, konkrétan megépítette Hawaiit. Na, de most Hawaii után Hidas településen vagyunk, ahol egy hatalmas, fergeteges fesztivált rendeztek, ahol nem semmi dolgok voltak, ugyanis itt volt a FruttaMax Médiaválogatott, aminek én a szövetségi kapitánya vagyok. Utána a főzőverseny zsűrizése volt a feladatom. Voltak kapros dolgok, és olyan pörkölteket készítettek itt, amit életemben nem kóstoltam még. Ez számomra is nagy dolog volt, mert hát, ki nem szereti a pörköltet, legalább 10 félét kóstoltunk. Meg is lettek a győztesek, tökéletes volt. Ráadásul tele voltunk koncertekkel, én is játszottam és úgy hallottam, hogy pénteken is nagy sikere volt mindenkinek. Hidason szerintem, igazán jó buli volt.

Ricky, aki szintén a Frutta Max Médiaválogatott tagja, izgatottan beszélt az élményeiről:

– A Hidasi Bányásznapokon voltunk itt a FruttaMax Médiaválogatottal, és nagyon színes programokban vettünk részt. Reggel volt egy gálamérkőzés, ahol, hát mondjuk úgy, hogy nem nyertünk, de nagyon jó kis meccs volt, utána pedig egy főzőversenyt kellett lezsűriznünk, ahol fantasztikus volt, hogy majdnem minden csapat pörköltet főzött, de mégis mindenki egy kicsit másként, és tudtunk díjazni különböző plusz produkciókat is. Volt, aki táncolt, volt, aki énekelt, volt, aki mesét mesélt, és tényleg bájos volt. Kiderült, hogy innen, Hidasról ered a elment vadászni, lelőtte, hazavitte, megsütötte mondóka.És én voltam az icike-picike, aki megette. Délután jöttek a fellépők. Itt volt például egy tánccsoport, rengeteg tehetséges gyerekkel, a New Generation, és őket követte Atus bohóc, Sári Évi,Gyurcsík Tibi és az én nagyon érdekes hajú barátom, Varga Viktor volt az egyik sztárfellépő a mai napon, aki a személyiségéhez illően egy fantasztikus bulit csapott. Elmondhatjuk, hogy itt a Hidasi Bányásznapokon nagyon-nagyon jó volt a hangulat, az emberek nagyon nagy vendégszeretettel és barátsággal fogadtak bennünket, és szívesen fogunk visszatérni, hogyha lesz módunk újra eljönni ide Hidasra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.