Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Október 21. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Festménykiállítás Mágocson...

Festménykiállítás Mágocson...

A Magyar Festészet Napja alkalmából a Tarnai Nándor Művelődési Házban a dombóvári születésű Takács Nagy Judit kiállításának megnyitójára került sor.

A megjelent vendégeket elsőként Sterner András klarinét játéka fogadta, majd Goják Veronika a „Miért szeretem az őszt” c. irodalmi alkotást adta elő.


Farkas János igazgató köszöntője után megemlékezett a Festészet Napjáról és a védőszentről, Szent Lukácsról is. Majd felkérte Bodó Imre dombóvári helytörténész, múzeumalapítót, hogy nyissa meg a kiállítást. Ő méltatásában többek között ismertette a művész életútját, aki kezdetben irodalommal, tánccal, majd logopédiával és életének utóbbi szakaszában festészettel foglalkozik. Tolna megye minden nagyobb településén volt már kiállítása. Az idén Erdélyben is bemutatkozott, Marosvásárhelyen és Szovátán.

Realista festő, aki elsősorban tájképeket, de virágos és gyümölcstálas csendéleteket is fest. Elmondta még, hogy a művész kiegyensúlyozott, nyugodt, aki harmóniában él a környezetével, a természettel és valóban a festészetben találja meg a nyugalmat. Legutóbb egy képét beválasztották az első száz festmény közé. Takács Nagy Judit tagja a Bárka Művészeti Szalonnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.