Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Április 26. 06:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Feszületeket lopott sírokról, „jó üzletet” csinált

Feszületeket lopott sírokról, „jó üzletet” csinált

Két sírról is feszületet feszített le és tulajdonított el az a büntetett előéletű, 35 éves dombóvári férfi, akit tegnap vettek őrizetbe a Dombóvári Rendőrkapitányság nyomozói.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi a hétvégén járt az újdombóvári temetőben, és a sírok között járkálva figyelt fel a Krisztust ábrázoló sárgarézszoborra, illetve egy másik sírkövön található, virágmotívummal díszített feszületre.

Miután a kiszemelt tárgyakat lefeszegette a sírokról - az sem zavarta, hogy a rézszobrot kettétörte - megkérte édesanyját, hogy azokat az egyik helyi fémátvevő helyen hulladékként értékesítse. A lelketlen lopásból kb. 1000 forint haszonra tettek szert.

A nyomozók rendkívüli gyorsasággal derítették fel az ügyet, még mielőtt a sértettek észlelték volna, hogy szeretteik sírját megrongálták, már elfogták és előállították a kapitányságra a férfit és egy rendbeli lopás bűntett, valamint egy rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Mivel büntetőeljárás volt ellene folyamatban, amikor a legutóbbi - szabadságvesztéssel büntetendő, szándékos - bűncselekményt elkövette, őrizetbe vették és az ügyészségen kezdeményezik előzetes letartóztatását. Az elkövető beismerő vallomást tett. Akár három év szabadságvesztést is kaphat a tettéért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.