Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 24. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Figyelemfelkeltő feladatok fiataloknak

Figyelemfelkeltő feladatok fiataloknak

A Dombóvári Rendőrkapitányság először rendezett Prevenciós Napot a helyi középiskolásoknak. Játékos feladatokkal hívták fel a fiatalok figyelmét a baleseti helyzetekre és a jogkövető magatartás fontosságára.

A Gyenis Antal utcai sportcentrumban - a DVMSE-csarnokban és a sportpályán - vendégeskedő április 20-i rendezvényen az intézményekből legfeljebb három-három ötfős csapat (a tagok között kötelezően kettő lánnyal) jelentkezhetett.

Az első feladat plakáttervezés volt, melyet már márciusban meghirdettek a szervezők. A többi - kötélhúzás, labdavezetés részeg-szemüvegben szlalompályán, ütköző-szimulátorból célba dobás ütközést követően, társcipelés és elméleti feladatsor - pedig meglepetésként várta a csapatokat a helyszínen.

Az I. dombóvári Prevenciós Nap eredményei:

  • I. helyezett: 12. E osztály csapata, Apáczai Csere János Szakközépiskola - Domokos Yvett, Prehalek Viktória, Hoffmann Dániel, Schellenberger Patrik, Tóth Krisztián
  • II. helyezett: „Hajderménkű” csapat, Illyés Gyula Gimnázium - Szijártó István, Kőszegi Kristóf, Pethő Roland, Lelovics Katalin, Mayer Natália
  • III. helyezett: „Kékfény” csapat, Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola - Szabó Ibolya, Bordács Edit, Kecskés Péter, Gondos Viktor, Schreiber Tibor
  • A plakáttervezés különdíjasa: Illyés Gyula Gimnázium „London” csapata - Peti Nikolett, Rácz Márton, Kovács Ákos, Papp Attila, Kovács Kitti

„Dombóvár veszélyes csomópontjai” pályázat eredménye:
I. Tóth Norbert és Vati Levente, II. Balogh Nikoletta, Bite Bettina és Takács Evelin, III. Blázsovics Attila és Fülöp Arnold - valamennyien az Apáczai Szakközépiskola diákjai.

Utóbbi versenyt még 2011 szeptemberében hirdette meg a Dombóvár Városi Balesetmegelőzési Bizottság, az Apáczai Csere János Szakközépiskola és a Dombóvári Rendőrkapitányság. A végeredményét szintén a fenti rendezvényen hirdették ki.

Az I. Prevenciós Nap támogatói voltak: a Halmai Balázs vezetésével működő DVMSE Sportcsarnok, a Dombóvári Kistérségi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, a Dombóvári Karatesuli Közhasznú Egyesület, valamint egy dombóvári vendéglátóhely.

Fotók: Bodó Ákos. További képekért kattintson a lenti felvételre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.