Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Augusztus 31. 08:03, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Halálra szurkálta alvó áldozatát, 16 év fegyházat kapott

Halálra szurkálta alvó áldozatát, 16 év fegyházat kapott

Tizenhat év fegyházra ítéltek kedden jogerősen egy férfit, aki tizenegy késszúrással megölte alvó ismerősét - tájékoztatott a Budapest Környéki Törvényszék a honlapján.

Az eljárás adatai szerint az ügy harmadrendű vádlottjának, egy nőnek az otthonában sokszor laktak nehéz szociális körülmények között élő ismerősei. A szívességi haszonélvezők ittasan gyakran konfliktusba keveredtek egymással. 2020-ban a sértett szexuálisan próbált közeledni egy a szomszédos szobában élő nőhöz (aki ezután egy nővérszállóba költözött a fiával).

Egy alkalommal a harmadrendű vádlott és ismerősei italoztak, és közben a lakástulajdonos nő valótlan dolgokat állított a sértettről, majd azt kérte az első- és a másodrendű vádlottól, hogy segítsenek neki kirakni a férfit a házból, de úgy, hogy "vér ne folyjon".

A két férfi felment az ittasan alvó sértetthez, a másodrendű vádlott többször megütötte, az elsőrendű pedig késsel tizenegyszer megszúrta. A sértett perceken belül belehalt sérüléseibe.

A harmadrendű vádlott csak másnap vette észre a holttestet, és akkor értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A törvényszék kimondta a két férfi bűnösségét társtettesként elkövetett emberölésben, és az elsőrendű vádlottat 16 év, a másodrendűt 10 év fegyházra ítélte. A harmadrendű vádlott testi sértés előkészülete miatt megrovást kapott.

Az ítéletet az elsőrendű vádlott és védője tudomásul vette, így az ő esetében az ítélet jogerős. A másodrendű vádlott és védője enyhítésért, a harmadrendű vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során