Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

Három alkalommal közúti közlekedési balesethez riasztották vármegyénk tűzoltóit.

Teljes terjedelmében égett egy benzinüzemű személyautó szombat délután Dombóváron, Szarvasdpusztán, a 6532-es számú bekötőúton. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Egy kisteherautó és egy kamion ütközött a 63-as és a 631-es számú út kereszteződésében péntek délelőtt Szedres közelében. A baleset helyszínére a paksi és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével szabadították ki a furgon sofőrjét, majd adták át a mentőszolgálatnak. A rendőrség a 631-es számú utat a baleseti helyszínelés és mentési munkálatok idejére lezárta.

Három személyautó szenvedett koccanásos balesetet szombat este Bonyhádon, a Forberger utcában. A járművekben összesen tizenketten utaztak, egyiküket a mentők a bonyhádi kórházba szállították. A műszaki mentéshez riasztott bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók az egyik járművet áramtalanították.

Kigyulladt egy villamoshálózatra csatlakoztatott fejlámpa töltője vasárnap délután Hőgyészen, egy Kertész utcai lakóház szuterénjében található állatorvosi rendelőben. A lángok az egy négyzetméteren belül található berendezési tárgyakat és egyéb eszközöket is elérték. A tulajdonos egy kézi tűzoltó készülék segítségével sikeresen eloltotta a keletkezett tüzet. A tűzesethez a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a megégett tárgyakat az udvarra vitték, az érintett helyiséget kiszellőztették, továbbá hőkamerával átvizsgálták.

Fának ütközött, majd kigyulladt egy személyautó vasárnap este Bonyhádon, a 6534-es számú út első kilométerénél. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat. Ezt követően találták meg a jármű felismerhetetlenségig összeégett sofőrjét. Az áldozatot a rendőrségi helyszínelést követően feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból a tűzoltóegységek. Az esethez riasztott katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le.

Fotó: Szekszárdi és Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 11:31, hétfő | Helyi

Megteltek a tűzoltólaktanyák gyermeknapon

Május 26-án, vasárnap idén is kinyíltak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 27. 08:30, hétfő | Helyi

Május 28-án mutatják be Erky-Nagy Tibor Gunaras 50 éve című könyvét

A könyvet a szerző mutatja be a Dombóvári Művelődési Ház Majoros-termében.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.