Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 20. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: MTI, fotó: atlatszo.hu

Hét ingatlant kap ingyenesen a dombóvári önkormányzat

Hét ingatlant kap ingyenesen a dombóvári önkormányzat

Összesen negyven ingyenesen tulajdonba adható ingatlant igényelt 13 Tolna megyei önkormányzat, - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. kedden az MTI-t.

A vagyonkezelő közleményében emlékeztet: a törvény szerint országos szinten 1174 állami vagyonba tartozó ingatlan, köztük 53 Tolna megyei kerülhet ingyenesen a szabályozásban megjelölt önkormányzatok tulajdonába.
Az MNV országos vagyongazdálkodási roadshow-jának keddi szekszárdi állomásán az ingyenesen tulajdonba adható ingatlanok, ingóságok kérvényezési folyamatáról és eljárásrendjéről adott tájékoztatást a Tolna megyei önkormányzatok képviselőinek. A társaság ismertette a megyében folyó vagyongazdálkodási feladatokat és az eredményeket is.
A közlemény szerint az MNV a térségben folyamatos beruházásokat és fejlesztéseket hajt végre. Az idén a társaság megvásárolta a bátaszéki tanuszodát. A csaknem 400 millió forint értékű létesítmény ingyenes tulajdonba adásának előkészítése jelenleg folyik. Az üzemeltetést a helyi önkormányzatnak adták át.
A dombóvári önkormányzat, a MÁV és az MNV közötti egyeztetések eredményeként a település önkormányzata hét ingatlant kap ingyenesen tulajdonba, amelyek összértéke meghaladja a 135 millió forintot.
A találkozón az MNV tájékoztatott az önkormányzatok és a vagyonkezelő sikeres együttműködéseiről, európai uniós támogatásból megvalósult beruházásokról is.
Bemutatta az MNV a megyében a településekkel közösen vagy saját erőből finanszírozott műemléki felújításokat is. Az ozorai vár teljes gépészeti felújítására 300 millió forintot fordítottak. PHARE-támogatással, 96 millió forintos összköltségű beruházásként újították fel a dunaföldvári vár épületeit. A simontornyai vár pinceszintjét, az udvart és a kőtár tetejét 50 millió forintból renoválták.
A vagyongazdálkodási roadshow szekszárdi állomásán Tóth Ferenc kormánymegbízott bemutatta a Tolna megyei kormányhivatal és az MNV együttműködési területeit, Márton Péter, a vagyonkezelő vezérigazgatója a társaság működéséről tájékoztatott, Bálizs Szabolcs, a MNV területi irodavezetője pedig bemutatta a megyei szintű együttműködések eredményes és sikeres példáit - olvasható a közleményben.

Címkék: önkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.