Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 01. 14:42, szombat | PR
Forrás: Dombóvári Művelődési Ház

Hipp-hopp! Jött Vuk!

Hipp-hopp! Jött Vuk!

A Városi Gyermeknap Dombóváron hagyományosan a művelődési ház szervezésében zajlott május 26-án vasárnap.

Reggel vidám zeneszó ébresztette a „simabőrűeket” városszerte a Dombóvári Városi Fúvószenekar jóvoltából Balaskó János vezénylésével. A „Fürge róka lábak, surranó kis árnyak…” dallamától visszhangoztak az utcák, terek, majd a művelődési ház aulája. Az egész napos program Fekete István: Vuk című meséje köré szerveződött. Jancsi bohóc nyitotta meg a „Vuk” (és róka-) kiállítást, hirdetett eredményt, osztotta a díjakat az ügyeskedő gyerekeknek. Számtalan pályamű érkezett a Szivárvány Óvoda Manócska, Breki, Halacska, Vackor, Mazsola és Pitypang csoportjából, valamint a Belvárosi Általános Iskola 2. c. osztályából, és természetesen sokan pályáztak egyénileg is. A kiállított tárgyakat a felhívás alapján értékelte a zsűri: a készítettet, illetve gyűjtöttet külön. A Gyermeknapi rajzverseny díjazott munkáival együtt május 6-áig tekinthető meg a „gyűjtemény”.
Délelőtt az eső ellenére sokan nem tántorodtak meg: a Dombóvári Városi Rendőrkapitányság kerékpáros és rollerversenyt bonyolított le az alsósoknak, „Nyuszi és Vuk” kismotoros versenyt az aprónépnek. A Kaposvári Íjász Egyesület Kapospulai Csoportja a rossz idő ellenére is megtartotta bemutatóját és tanította az ifjakat. A művelődési ház aulája teljesen átalakult játszótérré. Befogadta egy részét az eredetileg kintre tervezett, Czink Zsolt kávézó-üzemeltető által biztosított játékoknak is - a programokon kívül. Így nem maradtak el a Szépteremtő Kaláka által szervezett Népi játékok sem, melyek igen nagy sikert arattak. Pl.:a gólyalábazás, vagy a diódobálás gyékénykosárba (szakajtóba). Pónilovaglás, rajzverseny, kreatív logikai és ügyességi feladatok várták a gyerekeket.
Kora délutántól a Keppel család jóvoltából kézműves játszóház, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkatársai segítségével egészségmegőrző foglalkoztató zajlott.
Három órától a mesék világába látogathattak el a kicsik és nagyok egyaránt. A Szivárvány Óvoda óvónői, a Belvárosi Általános Iskola három színjátszó csoportja szórakoztatta a „Nagyérdeműt”. A mesék, a kamasz történetek izgalmas perceket szereztek mindenkinek, aki befért a zsúfolásig megtelt Majoros terembe.
A Szépteremtő Kaláka néprajzi szobái egész nap nyitva álltak. A gyermek-előadások alatt a felnőttek érdekes foglakozáson vehettek részt, ahol a nem is olyan régmúlt egyik elfeledett tevékenységét eleveníthették fel illetve tanulhatták meg: a szappanfőzést.
A nap zárásaként kora este a kaposvári Roxínház előadásában nézhették meg gyerekek és szüleik a Vuk című musicalt. Az előadás nagy sikert aratott kicsik és nagyok közt egyaránt. A rendezvényt Dombóvár Város Önkormányzata mellett a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat is támogatta.
Jókedvtől visszhangzott a ház, aki ott volt, nem bánta meg, aki nem hiszi, járjon utána!

Címkék: gyereknap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről