Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Január 09. 09:05, szerda | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

Így ünnepelték a karácsonyt a Belvárosiban

Így ünnepelték a karácsonyt a Belvárosiban

Legyen öröm itt lenn, szent békesség minden szívben! – így köszöntötte Németh Margaréta és Horváth Adrienn az ünneplő diákokat a Belvárosi Általános Iskolában.

A karácsony előtti meghitt pillanatok idén sem maradtak el, melyekhez a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa adta a hátteret. Az osztályok közül többen verses-dalos összeállítással, zenés-táncos produkcióval örvendeztették meg társaikat. A bátrabbak karácsonyi dalokat énekeltek, Kelemen Vivien furulyázott, illetve Nagy Roberta Anna trombitajátékában gyönyör-ködhettünk.

Négy közösség vállalkozott karácsonyi történet előadására: a betlehemi csillag útját kí-sérték nyomon a 6.d-sek; Karácsonyi jelenet az ige alapján című műsort adta elő a 7.d osztály; „Bő kovács” kalotaszegi misztériumjátékot láthattunk mérai gyűjtés nyomán a 6.c osztály megjelenítésében; a 6.a diákjai „Mi az, ami boldoggá tesz?” kérdésre keresték a választ: Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novellája alapján készült darabbal készültek a jeles napra.

Az alsó tagozatosok közül a 3. évfolyamosok karácsonyváró jelenetet adtak elő. A karácsonyfa díszítése közben megelevenedett a régi idők karácsonyainak hangulata. Verscsokor, közös éneklés zárta az ünnepélyt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.