Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Szeptember 02. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: orientpress

Indonéz kezekbe kerülhet a Croatia Airlines

Indonéz kezekbe kerülhet a Croatia Airlines

Indonézia nemzeti légitársasága, a Garuda Indonesia megerősítette, hogy komoly szándékkal rendelkeznek a Croatia Airlines 49 százalékos tulajdonrészének megvásárlását illetően - írta az EX-YU Aviation hírportál. A hét elején a sajtóban megjelent hírek szerint egy magas szintű horvát kormányzati delegáció utazik jövő héten Jakartába, hogy az indonéz légitársaság képviseletével tárgyaljon.

'Az indonéz piac rendkívüli tempóban fejlődik és az indonéz polgárok egyre többet utaznak, éppen ezért szeretnénk terjeszkedni Közép-Európa irányába, méghozzá egy olyan ország felé, amely remek kapcsolatot ápol az Európai Unió többi tagjával. Éppen ezért logikus választás Horvátország és a Croatia Airlines számunkra.' - nyilatkozta Emirsyah Satar, a Garuda elnök-vezérigazgatója.

A horvát tengerészeti, közlekedési és infrastruktúráért felelős miniszter, Siniša Hajdaš Dončić elmondása alapján a kormányzat a légitársaság kisebbségi tulajdonának eladását szeretné véghez vinni, méghozzá a jövő év elejéig. Hajdaš Dončić hozzátette, hogy az értékesítési tender két lépcsőben fog megvalósulni: az első folyamán várják az érdeklődőket, míg a következő fordulóban már a konkrét eladási feltételekről tárgyalnak majd. Az első lépcsőfok október közepéig zárul, míg az utolsó a jövő év februárjában - minderről az AIRportal.hu számolt be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.