Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Június 05. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ingyenesen Kresz-teszt az interneten

Ingyenesen Kresz-teszt az interneten

Még június 15-ig érhetőek el az ingyenes állami közlekedésbiztonsági programok az érdeklődők számára, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére a Nemzeti Közlekedési Hatóság tett lehetővé. A 2014 januárjában startolt projektek a KRESZ-nek ingyenes, rugalmas és gyakori ismétlési lehetőséggel kialakított elsajátítását vezették be Magyarországon.

Az eddigi tapasztalatok szerint mind a pedagógusoknak és iskolásoknak kifejlesztett tanuloknak.hu, mind a jogosítvánnyal már rendelkező járművezetőknek felépített kreszfelfrissito.hu sikerrel vizsgázott a célközönség körében. Külön kedvezményként az első 50.000 regisztráló - a tananyagot teljesítve - egyedi e-kuponkódot kap, melyet ez év végéig felhasználva, ingyenesen végezhetik el a jogosítványhoz szükséges KRESZ tanfolyamot.

„Az általános iskolák részvétele kiugróan magas, több oktatási intézmény - főleg Tolna, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében - kiemelkedő eredményeket ért el. Ezen belül is a legtöbbet elvégzett tananyag az 5-6. és 7-8. évfolyam számára kialakított közlekedési ismeretek volt” – mondta Gottlieb Adrián, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Képzési és Vizsgáztatási Főosztály vezetője.

Május 31-ével zárult az iskolák közötti verseny, a legjobb 20 iskola országos sorrendje a tanulók aktivitása alapján a tanulóknak.hu weboldalon megtekinthető. A legjobb 20 iskola országos sorrendje a pedagógusok aktivitása alapján ugyanott elolvasható.

Ez a program kidolgozóinak külön büszkeség, hiszen ezt a nagy mennyiségű tudnivalót sokszor még a felnőtteknek sem könnyű megérteniük, de a megfelelő tanári segítséggel könnyen vehetőek az akadályok. A tapasztalatok szerint a gyerekek szeretik, hogy a tanuloknak.hu tananyaga rövid, könnyen érthető és érdekes animációkkal magyarázza el a tudnivalókat.

A már vezetői engedéllyel rendelkező, idősebb korosztály – nemcsak az autóval, hanem motorral és kerékpárral közlekedők is-, hasonló aktivitással és lelkesedéssel tesztelte tudását a www.kreszfelrissito.hu oldalon.

A KRESZ új jogszabályi változásokkal kiegészített tanyagát 2014. június 15-ig lehet még elsajátítani, vagy a már meglévő ismereteket felfrissíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;