Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Április 30. 11:33, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: iho.hu

Javul a vasúti közlekedés Dombóvár és Kaposvár között

Javul a vasúti közlekedés Dombóvár és Kaposvár között

A MÁV Zrt. 2014-ben kezdődő, saját forrásból megvalósuló kétéves pályafelújítási programjának köszönhetően tíz perccel rövidebb idő alatt közlekednek majd a vonatok Kaposvár és Dombóvár között.

Javulni fog a vasúti közlekedés Kaposvár és a főváros között: december közepétől a jelenlegi egy helyett két járattal juthatnak el átszállás nélkül a kaposváriak Budapestre.

A Kaposvárt érintő vasútfejlesztésekről Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón számolt be hétfőn Kaposváron, a városházán.

Dávid Ilona elmondta: 2013. december 15-től újabb, átszállás nélküli vonatpárt állítanak forgalomba a Budapest-Kaposvár vonalon. Az Intercity a főváros és Zágráb között közlekedik majd, így megteremtve a közvetlen kapcsolatot a somogyi megyeszékhely és Budapest között - közölte a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Beszámolt továbbá arról is, hogy megkezdődött a vasúti kocsik felújítása, így javultak az utazási körülmények egyebek mellett azzal, hogy a vonatokon ingyenes internet elérhetőséget biztosítanak.

Az évek óta húzódó Kaposvár - Dombóvár közötti szakasz felújításáról szólva a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója elmondta: a MÁV saját forrásból biztosítja az ehhez szükséges hétmilliárd forintot, amelyből 2014-ben a Kaposvár-Baté, 2015-ben pedig a Baté-Dombóvár közti szakasz újul meg. A pályasebesség óránkénti 100 kilométerre visszaállításával a jelenlegi háromnegyedórás menetidő mintegy 10 perccel csökken.
Kaposvár polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: tizenöt év "kálváriája" után a kaposváriak megkapják, ami jár nekik, azaz kényelmesebb körülmények között, gyorsabban és átszállás nélkül utazhatnak a Kaposvár-Dombóvár, illetve a Kaposvár-Budapest közötti vasútvonalon.

Címkék: vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.