Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 08. 15:48, péntek | Helyi
Forrás: BH Kommunikáció

Jogpont szolgáltatások a Dél-, és Nyugat-Dunántúli Régió kistelepülésein is!

Jogpont szolgáltatások a Dél-, és Nyugat-Dunántúli Régió kistelepülésein is!

A Jogpont Mini a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Stratégiai Szolgáltató Társaságok Országos Szövetsége által a Dél-, és Nyugat Dunántúli régió kistelepülésein nyújtott ingyenes jogi szolgáltatás.

A Jogpont Mini a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Stratégiai Szolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (a továbbiakban STRATOSZ) által a Dél-, és Nyugat Dunántúli régió kistelepülésein nyújtott ingyenes jogi szolgáltatás, amely elsősorban a munkavállalással, alkalmazással, kisvállalkozás alapítással kapcsolatban nyújt segítséget. A szolgáltatást, amely európai uniós támogatással valósul meg, munkavállalók, álláskeresők és a munkáltatók is, igénybe vehetik, elsősorban a munka világát érintő kérdésekben. A szolgáltatásról szóló információkról folyamatosan tájékozódhat a www.jogpontplusz.hu, honlapon is, ahol megtalálja telefonos és e-mailes elérhetőségeinket és a jogpont irodák címét és elérhetőségét is, melyeket jelen tájékoztató is tartalmaz.

A JOGPONT Mini szolgáltatás országos hálózatként működik, más megyékben is elérhető. A jogsegélyszolgálatot Dél-, és Nyugat- Dunántúlon működtető Munkástanácsok Országos Szövetsége és a STRATOSZ célkitűzése, hogy valódi, hatékony és ingyenes jogi segítséget kapjon bármelyik hozzá forduló állampolgár. A jogi tanácsadást különösen a munkavállalók, álláskeresők, fiatalok és 50 év felettiek valamint új vállalkozást indítók számára ajánljuk.

A JOGPONT+ SZOLGÁLTATÁSAIT INGYENESEN VEHETI IGÉNYBE BÁRKI, az alábbi területekhez tartozó kérdésekben és problémákban:

• munkajog, - munkavállalással, alkalmazással, bérezéssel kapcsolatos jogi információ szolgáltatás, tanácsadás

• társadalombiztosítás, - a társadalombiztosítási jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos információszolgáltatás,tanácsadás

• társasági-, és cégjog, - új vállalkozás alapításával kapcsolatos információszolgáltatás és tanácsadás

• közigazgatási jog, - az állampolgárokat érintő hatósági ügyek intézéséhez kapcsolódó tanácsadás

• családjog

• pénzügyi és adótanácsadás (kizárólag magánszemélyeknek)

A projekt keretében az alábbi csatornákon vehető igénybe segítségnyújtás:

Személyes ügyfélfogadás – a JOGPONT MINI irodákban - ahol gyakorlott ügyvédek személyre szabott tanácsadással és jogi felvilágosítással, iratmintákkal segítik az ügyfeleket.

Jogpont+ dombóvári iroda:
Családsegítő Szolgálat, Dombóvár, Kinizsi u. 37.
Ügyfélfogadás: páros hét péntek 13.00-16.00

Telefonos jogsegélyszolgálat – 2013. júniustól vonalas telefonról hívható a 0036 1 2390739 –es telefonszámon azonnali jogi segítséget vehet igénybe.

A telefonos ügyfélfogadás elérhetőségei:
Hétfő: 9.00-18.00, Péntek: 7:00-10.00

A telefonos ügyfélszolgálat más időpontokban is igénybe vehető, mivel összesen 6 országos, érdekképviseleti szervezet biztosítja a folyamatos ügyfél tájékoztatást, a honlapon elérhető időpontokban.

Online jogsegélyszolgálat – A www.jogpontplusz.hu honlapon gyors regisztrációt követően, online teheti fel kérdéseit, amelyre jogászaink válaszolnak. A részletes információkat és az időpontokat megtalálja az online jogsegélyszolgálat menüpont alatt, ahol a működési időpontokban rögtön beléphet az online szolgáltatásba és felteheti kérdéseit.

E-mailes jogsegélyszolgálatjogpontmini@munkastanacsok.hu e-mail címre elektronikus levelet küldhet, amelyre elektronikus választ kap.

A szolgáltatás iránt érdeklődők személyét bizalmasan kezeljük, arról adatot senkinek nem szolgáltatunk ki.

Postai levélben is kérhet tanácsadást. Levélcímünk : 1125.Budapest,Szarvas Gábor u 9/b

A jogi segítségnyújtás formái az egyes jogsegélyszolgálatokon:

Tájékoztatás - keretében Ön általános információkat kaphat a kérdésére, jogokról és a kötelezettségekről, a követhető/követendő eljárásokról, a hatósági ügyintézés helyéről, a félfogadási időről.

Tanácsadás - keretében az Ön meghallgatása után, az ügyére vonatkozó jogszabályok ismeretében, javaslatot kap ügyének megoldására.

Iratszerkesztés - Keretében a jogász átadja Önnek azt az okiratot, amelynek kitöltése után megkezdheti vagy elintézheti ügyét, illetve segítséget nyújt az okirat kitöltésében.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége által működtetett JOGPONT MINI irodáink elérhetőségei a honlapon megtalálhatók!

Címkék: ügyvéd, jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.