Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Szeptember 10. 10:07, hétfő | Helyi
Forrás: Belvárosi Általános Iskola

Kisdiákok, legyen jó hangulatú és sikeres a tanévetek!

Kisdiákok, legyen jó hangulatú és sikeres a tanévetek!

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola is megnyitotta kapuit a sok tanulni vágyó diák előtt szeptember 3-án.

Több mint 500 tanuló várta, hogy megkezdődjön itt a tanév. Közülük 60 elsős diák most lépte át először az intézmény kapuját.
A hagyományoknak megfelelően a 4. évfolyam műsorral készült ebből az alkalomból. Majorosné Gyurkovics Edit zenés, dalos, verses műsort állított össze, mert pedagógustársaival együtt azt szerette volna, hogy jókedvvel kezdődjön a munka. Vidám dalukkal az ének-zene tagozatosok nyitották a reggelt. Aztán egy játékos részben mindenki megmutatta, hogy mivel töltötte a szünetet; megegyeztek abban, hogy jól szórakoztak, és a tanévvel ellenkezőleg nagyon hamar véget ért a jó világ. Mégis úgy döntöttek, hogy ha már így kell lenni, akkor versben mondják ki, hogy „Hajrá, új tanév!”
Kórusban, ütőhangszerekkel kísérve előadtak egy vidám dalt, és elérkezett az elsősök köszöntése. Egy bátor kislány elmondott egy rövid verset, majd következtek az ajándékok. Az iskolától játszószőnyeget kaptak az elsős osztályok, hogy otthonosabban érezzék magukat, és megkönnyítsük számukra az óvodából az iskolába való átmenetet. A negyedikesek pedig úgy gondolták, hogy készítenek minden kisgyereknek egy tarisznyát, benne egy verses útravalóval. A nagyok által tartott alagúton keresztül aztán megérkeztek a főszereplők, és helyet foglaltak a szőnyegen. Jól összehúzták magukat és bebizonyították, hogy sok jó gyerek kis helyen is elfér. Varró Dániel Beszeptemberült című verse mosolyt csalt az arcokra, aztán a tánc és a ritmusos zene elfeledtette mindenkivel, hogy szomorkodni kellene.

Kívánunk minden iskolásnak jó hangulatú, sikeres évet, mert gyereknek lenni még mindig jó.

Majorosné Gyurkovics Edit

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!