Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 21. 21:50, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: MTI

Kontrát Károly: az önkormányzati cégeket nem konszolidálják

Kontrát Károly: az önkormányzati cégeket nem konszolidálják

Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok adósságát nem vállalja át az állam - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Dombóváron, sajtótájékoztatón.

Tizennégy önkormányzati társulás adósságára ugyanakkor kiterjed a konszolidáció, ezeknek azonban nem túl jelentős, mintegy 400 millió forintnyi adósságuk van - tette hozzá.

Az államtitkár emlékeztetett: a kormány múlt szerdai döntése szerint az ötezer lakosúnál kisebb települések adósságát teljes egészében, az ennél nagyobb lélekszámú települések adósságának pedig 40-70 százalékát vállalja át az állam, többek között a helyi adóerőt figyelembe véve. A kistelepülések esetében ez év végéig, az 5000 lakosúnál nagyobb településeken a tervek szerint 2013 első félévében zárul le a konszolidáció. Szeretnének korrekt, gyors megállapodásokat kötni - jelentette ki.
A stabilitási törvényt olyan szabályokkal egészítik ki, hogy ne fordulhasson elő még egyszer az önkormányzatok ilyen mértékű eladósodása - mondta Kontrát Károly.

Utalt arra, hogy országszerte 1956 önkormányzat 621 milliárd forintos adósságát konszolidálja az állam, ebből az 1700, ötezer lakosúnál kisebb településen működő önkormányzat 100 milliárd forinttal részesedik.

Tolna megye 109 önkormányzata közül 83-nak az adósságát vállalja át az állam részben vagy egészben - ötezresnél kisebb közülük 75 település.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.