Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Október 01. 13:06, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Dombóvári Polgármesteri Hivatal

Közmunkás fórum Dombóváron

Közmunkás fórum Dombóváron

A JAM Csarnokban került megrendezésre az a közmunkásokat megszólító fórum, amelyet Szabó Loránd polgármester szervezett Nyakó István parlamenti képviselő és Kordás László országos koordinátor kérésére.

Az eseményen körülbelül negyven fő vett részt, akik az újonnan alakuló Közmunkások Szakszervezete megalakulásáról, céljairól, tevékenységéről hallhattak tájékoztatót.

Az új szervezet öt pontban határozta meg a célkitűzéseit, amelyek a következők:

  1. A korábban az „Út a munkához” programból ismert minimum 60.200,- forint bér ismételt bevezetése a jelenlegi 47.000 forint minimum helyett.
  2. Az említett bér heti bontású kifizetése helyett havi, egyösszegű elszámolás!
  3. A minimális fél év helyett egy ember egy családból legalább egy éven át dolgozhasson.
  4. A 20 nap alapszabadság mellett a közmunka keretében foglalkoztatottak is kapják meg az őket megillető pótszabadságot.
  5. A pályakezdő fiatalok közmunkás programba való bekerülése feltételének számító egy év várakozási idő csökkentése négy hónap időtartamra.

Az előadás után a résztvevő közmunkások lehetőséget kaptak egy szándéknyilatkozat kitöltésére, amellyel vállalták belépésüket a Közmunkások Szakszervezetébe. A belépéshez az alábbi három feltételt szabták meg:

  • Minimum 5 Ft havonta fizetendő tagdíj
  • Az alapszabály megismerése
  • Belépési szándéknyilatkozat kitöltése

A Szakszervezet célkitűzései 2012. december 31.-ig csak kérések, 2013. január 1-jétől azonban követelésekké válnak. Amennyiben a kérések nem találnak meghallgatásra, a februári ülésszak kezdetekor hatalmas tömegdemonstráció kerül megszervezésre.

A fórumot követően az előadást tartó személyek először megtekintették a JAM Csarnokban található csomagoló helyiséget, ahol néhány dolgozó burgonyával, hagymával és fokhagymával töltötte meg a zsákokat. Ezt követően ellátogattak a Gunarasi úton található hat hektáros kertészeti területre, ahol az Önkormányzat által foglalkoztatott közmunkások éppen a betakarítási munkát végezték. Belépési szándéknyilatkozatot Szabó Loránd polgármesternél, illetve az MSZP irodában lehet kérni.

Címkék: Közmunkás fórum

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.