Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. November 26. 13:29, szerda | PR
Forrás: LWp Kommunikáció, fotó: www.thisismoney.co.uk

Már most gondoljunk a télre!

Már most gondoljunk a télre!

Szezon előtt még jobban meg tudjuk tervezni költségeinket

Azt még nem tudjuk előre megmondani, lesz-e és mekkora hó az idén, mennyire lesz hideg. Egy azonban biztos: idén is szükségünk lesz meleg ruházatra, ha pedig valamelyik téli sportágnak is rendszeresen hódolunk, akkor már most érdemes ellenőrizni, milyen felszereléseket kell beszerezni. Már megjelentek a téli utazási ajánlatok is. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője szerint ha már a főszezon előtt lekötjük a szállást, beszerezzük a szükséges felszerelést, ruházatot, több ezer forintot takaríthatunk meg.

Bár az időjárással nehéz előre tervezni, mivel saját szokásainkat, hobbijainkat jól ismerjük, előre megtervezhetjük a téli programjainkat. Ennek számos előnye van: nemcsak a munkahelyi feladatok időzítése könnyebb arra az esetre, ha elutaznánk pár napra kikapcsolódni, de a kiadásokat is jobban meg tudjuk előre tervezni, van idő utánanézni a kedvezőbb ajánlatoknak.

Meleg ruházatra mindenképp szükség lesz az idén is, mind a hétköznapokban, mind a téli sportokhoz. Novemberben még széles árukínálatot találhatunk a boltokban, így van idő összehasonlítani az árakat, kiválasztani a nekünk árban, minőségben, méretben, színben leginkább tetsző és megfelelő terméket. Előre tájékozódhatunk a várható akciókról és akkorra időzíthetjük a beszerzést, így akár több darabot is kinézhetünk magunknak, ami közül egy-kettő biztos megfelelő lesz. Később, például ha utazás előtti héten szeretnénk beszerezni egy új síruhát, az időkorlát mellett sokkal kisebb áruválaszték is áll a rendelkezésünkre, hiszen a jó áron kapható termékeket gyorsan elkapkodják az előrelátó vevők.

Érdemes már most ellenőrizni a meglévő sporteszközöket, amiket az idén is szeretnénk használni. Nem tört-e el a szánkó, nem nőtte-e ki a gyerek a korcsolyáját, jó-e még rá a sícipő. Szezon előtt több helyen tartanak használt sportcikk-börzét, amikor jó állapotú eszközöket vásárolhatunk a bolti ár töredékéért, illetve több helyen találkozhatunk szezon előtti akciókkal is.

Az árakat összehasonlítva idén átlagosan 1-2 ezer forinttal többe kerülnek a síruhák, sportszerek, mint a korábbi években. Jégkorcsolyát például 7 ezer forinttól találhatunk, de 20 ezer forintért is még csak jobb minőségű hobbikorcsolyát kapunk, a profi, márkás korcsolyák ára még ennél is több, akár 250 ezer forint is lehet. A gyerek sílécek ára 22 ezer forintnál kezdődik, a felnőtté 50-200 ezer forint között van. A sícipők átlagára 25-70 ezer forint között mozog.

Ha csak alkalmi jelleggel síelünk például, érdemes megfontolni a felszerelés kölcsönzését vásárlás helyett, például komplett sífelszerelést egy hétre 15 ezer forintért lehet kölcsönözni egy ismert hazai kölcsönzőnél. Akik külföldre utaznak, érdemes összehasonlítani a díjakat is, mi éri meg jobban: itthon kölcsönözni és kiszállítani a felszerelést vagy helyben bérelni. Ha nem térnek el a díjak, gondoljunk arra, hogy ha tetőboxszal utazunk a sok sporteszköz miatt, akkor több benzint fogyaszt az autónk.

Akár belföldre, akár külföldre szeretnénk utazni idén, főleg, ha azt az ünnepekre időzítenénk, már most érdemes lefoglalni a szállást. Nézzünk szét az interneten, használjuk ki a közösségi vásárlás adta előnyöket. Az ünnepekre általában csak csomagajánlatban tudunk szállást foglalni, ez esetben több ajánlat közül azt érdemes választani, ahol a szállás mellé számunkra kedvezőbb extra szolgáltatást kapunk. Lehet ez például ünnepi vacsora, műsor, vagy ajándék fürdőbelépő, masszázs is a hely jellegétől függően. Ha a családdal utazunk, 4 fő esetén legalább 50 ezer forintot kell egy heti szállásért kifizetnünk belföldön, külföldön pedig akár ennek többszörösét és az árak úgy emelkednek, minél exotikusabb úti célt választunk, illetve minél magasabb komfortfokozatú a kinézett szállás.

„Bár a téli szünet most még távolinak tűnhet, hamar elrepül az idő. Ha az utolsó pillanatra hagyjuk a téli ruházat, sportcikkek megvásárlását vagy a szállás lefoglalását, az idő és a szűkösebb kínálat szorításában akár a tervezettnél több pénzt is ki kell adnunk. Ha azonban időben, körültekintően vásárolunk, foglalunk, bőven van lehetőségünk a számunkra minél optimálisabb ajánlat megkeresésére. Ha megfontoltan költekezünk, akár jelentősebb pénzt is megtakaríthatunk, amit egyéb célokra fordíthatunk, illetve a fennmaradó összegből gazdagíthatjuk a karácsonyi ünnepi asztalt vagy beleférhet egy drágább ajándék megvásárlása is” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője.

Címkék: bank, pénz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről