Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Május 12. 18:30, szombat | Helyi
Forrás: MTI, OMSZ, T. M. Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Másodfokú riasztás több megyében a széllökések miatt

Másodfokú riasztás több megyében a széllökések miatt

Másodfokú riasztást adott ki szombat délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyére, valamint Vas és Zala egy részére az erős széllökések miatt.

Az OMSZ honlapján közzétett adatok szerint ezeken a területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer per órát. A Dunántúl többi részén - Baranya és Tolna megye néhány kistérségétől eltekintve - az alacsonyabb első fokú riasztás van érvényben, csakúgy, mint Budapesten, valamint Pest megye nyugati és északi területén.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint viharos széllel és zivatarokkal érkezik délután Magyarország fölé egy hidegfront, amelynek nyomán jelentősen, 10-15 Celsius-fokkal csökken a levegő hőmérséklete. Ezt támasztja alá az idokep.hu honlapon olvasható, délután három óra után tett bejegyzés is, amely szerint Mosonmagyaróváron rövid idő alatt 28 fokról 18-ra zuhant a hőmérséklet.

A Főkert az MTI-hez eljuttatott közleményében arra kérte a budapestieket, hogy a balesetveszély megelőzése érdekében lehetőség szerint ne parkoljanak, illetve hosszabb ideig ne tartózkodjanak a fák alatt. Hozzátették, hogy az esetleg leszakadó ágakat munkatársaik a lehető legrövidebb idő alatt elszállítják.

Felborult katamarán a balatoni évadnyitó vitorlásversenyen, Balatonfürednél - MTI-fotó: Turcsi Gábor

Az OMSZ honlapján található veszélyjelzésért kattintson ide.

Hogy mi a teendő szélvihar esetén, arról pedig itt talál információkat a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Címkék: hidegfront, szélvihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.