Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 09. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

MEHI: több bevétel várható a széndioxid kvótából

MEHI: több bevétel várható a széndioxid kvótából

A széndioxid kvóta-piaci áremelkedés miatt 25 százalékkal nőtt a magyar kormány karbonforint vagyona, így 265 milliárd helyett 328 milliárd forint bevételre számíthat 2013 és 2020 között - közölte számítása eredményét a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) az MTI-vel.

A várható éves bevétel - az áremelkedés miatt - 33 milliárdról 41 milliárd forintra nő. Emellett a 2008-2012-es kibocsátás-kereskedelmi időszakból visszamaradt - a cégeknek ki nem osztott - kvóták árverezéséből további több mint 21 milliárd forintnyi bevételre számíthat a kormány még 2013 áprilisa előtt - áll a közleményben.
Az intézet álláspontja szerint a karbonforintok elköltésének legcélszerűbb módja, ha azokat az épületek energiahatékonyságának fejlesztésébe fektetik. Ez, túl azon, hogy csökkenti az üvegházgáz-kibocsátást, segíti a gazdasági fellendülést, munkahelyeket teremt, és jelentős mértékben csökkenti a rezsiköltséget is.
A MEHI az energiahatékonysági piacon érdekelt vállalkozásokkal partnerségben működő, elemző és érdekérvényesítő szervezet. Arra alakult, hogy ösztönözze az energiahatékonysági beruházásokat. Partnerei az ország meghatározó energiahatékonysági vállalkozásai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk