Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 13. 12:57, péntek | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: közvetlen politikai befolyás alatt áll az ügyészség

MSZP: közvetlen politikai befolyás alatt áll az ügyészség

Az MSZP szerint a párt országgyűlési képviselőjével, Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterrel szembeni vádemelés azt jelzi, hogy az ügyészség közvetlen politikai befolyás alatt áll.

Keresztes Imre főügyész pénteki közlése szerint a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt Juhász Ferenc és Fapál László, a Honvédelmi Minisztérium (HM) egykori közigazgatási államtitkára ellen. A főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja őket, amit Juhász Ferenc tettesként, Fapál László pedig felbujtóként követett el. A főügyészség közleménye szerint a vagyonkezelési szabályok megszegése miatt a honvédelmi tárcát 43 millió forint vagyoni hátrány érte.
Az MSZP erre reagálva közleményt juttatott el az MTI-hez. Ebben azt írták: miután vesztegetéssel nem sikerült meggyanúsítani, a főügyészség olyan ügyben vádolta meg Juhász Ferencet, amiről a Fidesz-kormány honvédelmi minisztere és a tárca is leírta, hogy "a honvédelmi és jogállási törvényeknek formailag megfelelő, az első Orbán-kormány gyakorlatát követő eljárás volt".
A szocialisták szerint a főügyészség lépése és annak időzítése azt jelzi, hogy a Polt Péter vezette szervezet közvetlen politikai befolyás alatt áll. Hozzátették ugyanakkor, hogy a Juhász Ferenccel szembeni vád jól fest majd Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos jelentésében, "újabb szégyenfoltot ejt azonban az egyensúlyából végleg kibillentett magyar jogállamon, és nyilvánvalóan nem képes elkenni a Fidesz Zrt. és központi oligarchabizottsága által Magyarországot megfojtó közgépesítést".
A főügyészség a vádlottakat jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja, melyet Juhász Ferenc tettesként, Fapál László pedig felbujtóként követett el. A vagyonkezelési szabályok megszegése következtében a Honvédelmi Minisztériumot 43 millió forint vagyoni hátrány érte, amely nem térült meg - írta közleményében a főügyészség.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben