Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 20. 08:48, szombat | Sport
Forrás: MTI

Nagy László: nincs más választás, mint talpra állni

Nagy László: nincs más választás, mint talpra állni

Nagy László csapatvezető szerint az Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatottnak nincs más választása, mint talpra állni az osztrákokkal szembeni, csütörtöki vereség után.

"Ha valaki azt mondja, hogy négy mérkőzésből hármat nyerünk, akkor aláírtam volna. Az osztrákok elleni vereség egy kicsit nyilván fájóbb a szokásosnál, mert talán ez volt az a meccs, amelyen nagy esélyt szalasztott el a csapat" - nyilatkozta pénteken az MTI-nek a korábbi 209-szeres válogatott jobbátlövő.

A magyarok az olimpiai kvalifikációs kontinenstorna csoportkörében Montenegrót, Szerbiát és Izlandot is legyőzték Münchenben, így a maximális két ponttal jutottak a kölni középdöntőbe, amelynek első fordulójában, csütörtökön 30-29-re kikaptak Ausztriától.

A magyar szövetség elnökségi tagja szerint az apró hibák pecsételték meg a válogatott sorsát. Mint kifejtette, a fáradtság is közrejátszhatott a vereségben, másrészt talán a játékosok úgy érezték, hogy Ausztria ellen kötelező a győzelem, és feszültté tette őket, amikor szorossá vált az állás.

"Nekem ezek a megérzéseim, de még nem igazán tudtam velük beszélni. Hagytam, hogy emésszék a dolgokat, és nagyon jó volt, hogy tegnap a csapat összeült, és a játékosok beszélgettek" - mesélte.

Hozzáfűzte, nem játszott rosszul az együttes, de elkövetett egy-két gyermeteg hibát, amit nem kellett volna, ám bízik benne, hogy ezeket ki tudják javítani. Hangsúlyozta, ha valamivel nyugodtabban játszik a válogatott, a szünetben döntetlen helyett vezethetett volna három-négy góllal, és akkor talán az osztrákok elgondolkodtak volna, hogy nem sok keresnivalójuk van.

Nagy László megjegyezte, az emberelőnyök kihasználásán mindenféleképpen javítani kell, de ez a szünetben is szóba került. A második félidőben szoros állásnál egy-két labdát jobban meg kellett volna becsülni, mert abban az időszakban voltak elkapkodott lövések, amelyeket nem feltétlenül úgy kellett volna végrehajtani. Meglátása szerint az osztrákok létszámfölényes támadójátékára készültek a magyarok, de az ellenfél rendkívül pontosan, kevés hibával alkalmazta ezt a taktikai variációt.

"Lehetett volna hamarabb cserélni? Igen, lehetett volna. Lehetett volna időt kérni? Igen, talán lehetett volna. Ezek olyan apróságok, amiket ott bent nem úgy éreztek. Nem azt mondom, hogy nem éreztek fontosnak, de nem érezték, hogy meg kell húzni ezeket" - nyilatkozta.

A nemzeti csapat szombaton 18 órától Horvátország ellen folytatja szereplését a kölni középdöntő-csoportban. Nagy László úgy fogalmazott, nincs más választás, mint talpra állni és "okosan nekiugrani" a horvát csapatnak, amely már bizonyította, hogy jó játékra is képes.

"Bízom benne, hogy szoros meccset tudunk játszani, és a végjáték jobban fog sikerülni, mint az osztrákok ellen" - vélekedett.

Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyre a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.