Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Július 05. 08:26, szerda | Helyi

Napközis tábort szerveztek a kölyökatlétáknak

Napközis tábort szerveztek a kölyökatlétáknak

Ebben az évben már ötödik alkalommal szervezte meg a DOVASE Halmainé Horváth Katalin atléta edző irányításával a nyári napközi jellegű atlétikai tábort.

A program legfontosabb célja a csapatépítés volt, továbbá az, hogy az egyesület igazolt utánpótláskorú atlétái, és kölyökatlétái együtt töltsenek egy hetet jó hangulatban, szerető környezetben edzőikkel.

Külön öröm és siker, hogy az egyesület mind a négy iskolai kölyökatlétika csoportjából érkeztek gyerekek, akik a jövőben – reményeink szerint – meghatározzák az utánpótlásbázisunkat.

Ötven kölyökatléta vett részt a táborban. Első alkalommal bontották meg a korosztályokat, így rögtön a suli befejeztével az első héten a legkisebbek (6-7-8 évesek), majd a második héten a nagyobbak, 10-11-12 éves atléta növendékek vehettek részt.

A helyszín ezúttal is a Szuhay Sportcentrum kisterme, atlétikapályája és a Szigeterdő volt. Jó hangulatban és hasznos időtöltéssel telt a sporttábor, ahol a délelőtti edzéseken az atlétika változatos versenyszámait gyakorolhatták a gyermekek. Ami a körülményeinkhez képest biztonságosan végrehajtható, mindent kipróbáltunk. A kisebbekkel játékosan az alapmozgásokat, de a nagyobb korosztállyal a diszkoszvetést, gerelyhajítást, rúdugrást, magasugrást, gátfutást is beiktattuk az edzésprogramba. A délutáni tréningeken mindig különböző versenyeket szerveztünk. Óriási sikere volt az exhatlon pályának, kölyökatlétika versenynek, kincskeresésnek, rollerversenynek, számháborúnak, kutyás bemutatónak, arcfestésnek, kvízjátékoknak és a nagy melegben az uszodai lubickolásnak is - számolt be a részletekről Halmainé Horváth Katalin.

A közelgő atlétika világbajnokságról is sokat beszélgettek, néztek videókat a magyar atlétákról, latolgatták az esélyeket, próbálták motiválni a kis sportolókat, hogy minél többen ellátogassanak szüleikkel a világversenyre.

Összességében a tábor elérte legfontosabb célját, hogy a gyermekek hasznosan, sok-sok mozgással, atlétikával, pozitív élményekkel, jó közösségben töltsenek el egy hetet.

Halmainé Horváth Katalin megköszönte edzőtársainak a közös munkát, név szerint Lakatos Lamm Viktóriának, Fazekas Gáspárnak és segítőinek, Tamás Zsófinak és Faour Mírának.

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!